Advertentie

Genomineerden Beste Lokale Bestuurder 2015 bekend

Vier wethouders, vier burgemeesters, een commissaris van de koning en een dagelijks bestuurders van een hoogheemraadschap. Dat zijn de tien genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2015.

06 januari 2016

Vier wethouders, vier burgemeesters, een Commissaris van de Koning en een dagelijks bestuurder van een hoogheemraadschap. Dat zijn de tien genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2015.

Genomineerden
De burgemeesters zijn Henri Lenferink (Leiden), Koos Janssen (Zeist), Arno Brok (Dordrecht) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam). De vier genomineerde wethouders zijn Paul de Rook (Groningen), Martijn Leisink (Arnhem), Lot van Hooijdonk (Utrecht) en Janny Bakker-Klein (Huizen). Verder zijn Commissaris van de Koning van Noord-Brabant Wim van de Donk en Toon van der Klugt, dagelijks bestuurder Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, genomineerd.

Winnaars
Vier van de tien genomineerden stonden ook vorig jaar op de lijst met nominaties: Brok, Van de Donk, Lenferink en Aboutaleb. De Rotterdamse burgemeester sleepte toen de titel Beste Lokale Bestuurder in de wacht. Daarvoor werd de titel gewonnen door Marco Florijn, Lodewijk Asscher, Bas Eenhoorn, Henk Aalderink en Albert Rodenboog.
 

Bekendmaking
De bekendmaking van de Beste Lokale Bestuurder van het Jaar is op donderdag 21 januari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2016 in CineMec te Utrecht. Behalve de Beste Lokale Bestuurder worden die middag ook de Beste Bestuurder van een kleine gemeente en de Beste Jonge Bestuurder bekendgemaakt.

Kleine gemeente
Voor Beste Bestuurder van een kleine gemeente zijn Rob Welten, burgemeester van Borne, Miranda de Vries, burgemeester van Geldermalsen en Ton Baas, burgemeester van Midden-Drenthe genomineerd. Kanshebbers voor de titel Beste Jonge Bestuurder zijn de Schagense wethouder Jelle Beemsterboer, Floris Schoonderwoerd, wethouder in Kaag en Braassem en Eelco Eerenberg, wethouder in de gemeente Enschede.

Beste overheidsorganisatie
Voor het eerst dit jaar zal ook een provincie, gemeente of waterschap de titel van Best Bestuurde decentrale overheidsorganisatie in de wacht slepen. Voor deze titel zijn er een tiental genomineerden.


Online onderzoek
Om tot deze genomineerden te komen heeft onderzoeksbureau Necker van Naem in opdracht van Binnenlands Bestuur een uitgebreid onderzoek gehouden. Afgelopen maand zijn alle burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, Commissarissen van de Koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten benaderd om deel te nemen aan een online onderzoek. Daarnaast zijn dit jaar ook wijkpanels benaderd. Vanaf 6 januari worden de bestuurders opnieuw benaderd om te stemmen op de genomineerde van hun keuze. Ook de lezers van Binnenlands Bestuur en de bezoekers van de website kunnen hun stem uitbrengen

Reacties: 35

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Simone Derksen / eigwnaar
Hwt is moeilijk stemmen als je de overige kandidaten niet kent. Maar Rob Welten, zoals een ieder hem mag noemen, staat open voor verschillende meningen. Hij is integer, correct, toegankelijk en ja, een eigen mening. Kortom: mijn stem voor d'r heer R. Welten
M. Thoms. / Ondernemer
Toon van der Klugt krijgt mijn stem. Naast zijn grote vakbekwaamheid is hij een zeer sociaal en warm mens.
True
Ahmed Aboutaleb krijgt mijn stem, de meest bejubelde molsim sinds 2004.
sivert dieters / belangstellende
ik stem op ad van der steur ; kan prima weglakken
Mevrouw Kiki / Bewoonster Stad Groningen
Deze verkiezing kan niet serieus zijn.

Dat is duidelijk.



De Groninger Stadjers willen een extreem 45 meter hoog gebouw (Groninger Forum) NIET hun historische binnenstad.

Maar als een echte blindganger gaat deze jonge en onervaren wethouder Paul de Rook (D'66) dwars en ongenuanceerd over al hun signalen heen.



Er liggen grote stapels foute rapporten, omdat het erg veel mis is met dit Forum gebouw.

Desondanks roeptoetert de jonge de Rook vol jolijt dat het Forumgebouw al jaren aan alle wettelijke eisen voldoet.

Hij weet donders goed, uit de tijd dat hij nog raadslid was, dat zijn collega wethouder Ton Schoor (D'66) diverse foute rapporten langs de Gemeenteraad heeft geloosd.



Ik sta op dit moment iemand bij in bezwaar tegen de door de Provincie Groningen €35 miljoen verleende REP subsidie.

Als wij winnen, mag de jonge de Rook zijn nominatie en /of zijn medaille dan weer inleveren?

Zijn wethouderschap zal dan namelijk ter ziele zijn.



1. Voor meer info kijk bij Google: De APK van het Groninger Forum.

https://sites.google.com/site/forumgroningen/gra …

Voor een tipje van de valse rapporten in de linker kolom bij: De Bonnetjes



====



Kijk voor de onrealistische presentatie aan de raadsleden (3 juni 2015):

http://groningen.notudoc.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/ …



2 * Vraag aan wethouder de Rook: "Waarom wordt er in het schilderij van Michelangelo met geld geschoven?"

(Pagina 26)



3 * Vraag aan wethouder de Rook:

"Waarom Cristiano Renaldo niet welkom is in het toekomstige Groninger Forum?"

(Pagina 24)



Mevrouw Kiki
zwarver gait
Terechte nominatie voor de eerste vrouw van geldermalsen, denn, iemand doe zo vakkundig de boel in 't honderd heeft laten lopen én dan ook nog haar inwoners afraadt om geld in te zamelen voor de boetevoldoening der slachtoffers; hoe zou het overigens zijn met de mevrouw die zo correct door de m.e. is mishandeld
L. Bosman / Gepensioneerd Docent
Ik verzoek U te kijken naar het functioneren van Koos Janssen als bestuurder van het voormalig Amarantis College.
Frank Waanders / Voorzitter stichting 3kearls
Graag nomineer ik de burgemeester van ons mooie dorp Borne, hr. Rob Welten. Sinds zijn aantreden is hij als een bezige bij bezig eenheid en saamhorigheid te verbinden of te versterken. Dat doet hij op een natuurlijke manier en op een wijze die door een zeer groot van de bewoners zeer gewaardeerd wordt.
E de vries / Zzp
De heer Jelle Beemsterboer Wethouder in de gemeente Schagen Een Zeer kundig en vaardige Wethouder echt een aanwinst voor het gemeentelijk bestuur 'en de bevolking
Anne-Marie Lucas
Burgemeester van Borne, R. Welten!
Freddy Legtenberg / Ex-voorzitter hAndbal vereniging
Burgemeester R. Welten van Borne
m.j. schwencke
Tot mijn stomme verbazing las ik dat de heer Koos Janssen genomineerd is als beste bestuurder van 2015.

Hioe kan dat nou ,. De Heer Janssen was Voorzitter van de Raad van Toezicht van Amarantis en is daar volledig tekortgeschoten. Ook de wijze waarop hij daarna zich heeft verdedigd in de Raad van Zeist is laakbaar.. Ook in Zeist heeft Koos Janssen zo zijn eigen interpretatie van de Democratie. Mocht deze man gekozen worden zal er veel rumoer onstaan.
Ben Blom / Inwoner kaag en Braasem
Floris Schoonderwoerd krijgt mijn welverdiende stem. Prima bestuurder
tamara
Floris Schoonderwoerd krijgt mijn welverdiende stem natuurlijk!
Susan boogert
Floris Schoonderwoerd is een fijn en betrokken bestuurder.
henk
ons kent ons of ook wel: hoe steken we elkaar de veren in de kont
Rita van veen
Floris schoonderwoerd is een fantastisch bestuurder. Graag gezien bij jong en oud.
D. Eeftink / Vml : bedrijfsvoering projectatelier borne
Rib Welten, een man die als geen ander visie op hoofdlijnen combineert met daden in de praktijk. Een man van verbindingen en menselijke maat. Geweldige dossierkennis en betrokkenheid bij locale gemeenschap
JJMH Wintraecken
Dat de heer Koos Janssen is genomineerd als beste bestuurder van 2015 is ronduit onbegrijpelijk.

Zoals ook in andere reacties al gemeld, de Heer Janssen was Voorzitter van de Raad van Toezicht van Amarantis en is daar als bestuurder volledig tekortgeschoten. Nog daargelaten de financiële schade, vele medewerkers (250) van Amarantis hebben door slecht bestuur hun baan verloren. Zo een bestuurder als beste bestuurder nomineren is een klap in het gezicht van al de medewerkers en leerlingen van toenmalige Amarantis die daaronder moesten lijden.

JJMH Wintraecken, Zeist
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Ikzelf heb nog geen enkele bestuurder mogen betrappen op een juiste antenne inzake de huidige immense problemen in onze multi-culturele samenleving.
H. Bessels
Miranda de Vries????? Die een burgeroorlog in haar eigen dorp wist te initiëren? Ja, dat is een hele beste bestuurder, als u haar wilt hebben, graag.
Wim Vreeswijk / Financieel adviseur
Inderdaad Miranda de Vries van de PvdA. Als er een waardeloze bestuurder in Nederland is, dan is zij het wel. Allereerst is er 35 miljoen schade ontstaan voor de 10.000 inwoners in Geldermalsen vanwege grondspeculatieblunders rond een industrieterrein. Bovendien heeft ze geen enkele fatsoenlijke peiling of raadpleging gehouden over de 1500 (niet-gescreende) asielzoekers op een autochtone bevolking van 10.000, dus 15%. Een afgrijselijke chaotische tante dus! Wie heeft deze nominatie bedacht?
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Lot van Hooydonk van Groen Links is overigens ook niks. zij was immers de grote initiator van de Utrechtse milieu die onlangs door de 2e kamer is weggestemd. Ondanks dit gegeven blijft ze lokaal toch ondemocratisch doodrammen met haar milieuzone die volstrekte onzin is gebleken voor de rechter. Op dit soort autovijandige en bestuurlijk ongehoorzame types zit Nederland echt niet te wachten, afvoeren dus, als kandidaat zou ik zeggen!
Frank
Floris Schoonderwoerd! Vooruitstrevend, betrokken, vernieuwend!
Bert Engelberts
Toon v d Klugt krijgt mijn welverdiende stem Zo'n deskundige en harde werker zie je zelden
flora de vrijer
Ahmed Aboutaleb, een krachtig en moedig bestuurder
Janny / Ondernemer
Ton Baas is een verademing als bestuurder, noemt man en paard en niet gespeend van de nodige humor. Helder taalgebruik en zichtbaar op de goede momenten. Heeft in Oranje de de rust teruggebracht. Verbazingwekkend dat die man zoveel energie wil steken in een zeer matig functionerende gemeenteraad.
Zwaantje / Huisvrouw
Ton Baas doet het prima als burgemeester van ons dorp. Een integer mens en goed bestuurder.
Ep van den Brink
Hierbij roep ik iedereen op om nu eens niet standaard een stadsbestuurder te kiezen, maar de topper uit een ander soort bestuur : Toon van der Klugt van het Hoogheemraadschap ! Ik kan niet wachten op zijn speech als hij straks terecht gewonnen heeft ??
Joke van Kester
Toon van der Klugt krijg uiteraard ook mijn stem. Hij is de topper van iedereen
Grietje
Ik stem op Ton Baas, wist op correcte wijze om te gaan met alle onrust in de gemeente Midden Drenthe na het vertrek van onze vorige burgemeester en het 'gedoe' in Oranje.
H ter Braak
Rob Welten uit Borne. Goed bestuurder en een burgemeester waar een dorp trots op kan zijn.
Henk van den Berg / Raadslid/fractie vz
Rob Welten, gewoon omdat het een zeer terechte nomibatie ls voor een hele bekwame bestuurder, en grote verbinder en een warme burgervader
jeroen / financieel adviseur
Toon van der Klugt is een zeer bekwame bestuurder
G. ter Keurs
Rob Welten de beste bestuurder? Er zijn mensen in Borne die daar heel anders over denken.
Advertentie