Advertentie

Gemeentesecretaris Lingewaard op non-actief

Gemeentesecretaris Esther van Loenen van de Gelderse gemeente Lingewaard is op non-actief gesteld in verband met valse declaraties van het college.

10 januari 2013

Gemeentesecretaris Esther van Loenen van de Gelderse gemeente Lingewaard mag haar functie tijdelijk niet uitvoeren. Het college van B en W heeft haar voor onbepaalde tijd op non-actief gezet, liet een woordvoerder van de gemeente donderdag weten.

Valse declaraties
De gemeente laat niets los over de reden waarom Van Loenen op non-actief is gezet. ,,In verband met gewenste zorgvuldigheid kunnen we daar geen mededeling over doen.'' Het college heeft de stap genomen in afwachting van resultaten van lopende onderzoeken naar onder andere valse declaraties en onterechte onkostenvergoedingen. Om die reden stapte ex-burgemeester Harry de Vries vorig jaar per onmiddellijk op. Declaraties van twee nog zittende wethouders zouden ook niet in orde zijn.

Bedreigingen tegen raadsleden

Ook wordt de bestuurlijke integriteit in de Betuwse gemeente onderzocht. Daarnaast loopt er nog een onderzoek naar mogelijke bedreigingen die zijn geuit tegen raadsleden uit Huissen, een plaats in de gemeente. Op de eerste raadsvergadering die waarnemend burgemeester Steven de Vreeze voorzat, bleek dat enkele Huissense gemeenteraadsleden niet durfden te stemmen over de omstreden komst van een trolleylijn tussen Arnhem en Huissen omdat zij zich bedreigd voelden.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kritikus / Geen Hagenees
Het gaat lekker zo. Voormalig wethouder Lentjes, die nog wachtgeld trekt, vervolgens twee andere wethouders en burgemeester de Vries en nu de hoogste (duurste) ambtenaar ! Wanneer je daarbij bedenkt dat Lingewaard ook nog eens heel veel met de mantel der liefde bedekt heeft (een slap en niet gemeend excuus aan de raad was vaak al genoeg), dan hoeven we niet verder uit te wijden over de kwaliteit van onze gemeenteraad (controlerende taak).



Het is daar een zielig stelletje geworden, geheel onbewust van hetgeen zij geacht worden te doen (het mandaat wat zij van de kiezer kregen) en enkel goed in achterkamertjes afspraken en elkaar iets misgunnen. Deze hoogste baas is tijdens het onderzoek op non- actief gezet, daarmee vrees ik dat er buitengewoon smerige dingen aan het licht zijn gekomen, omdat niet eerst het eindresultaat van het onderzoek word afgewacht en haar ook geen gelegeheid word geboden van hoor en wederhoor, voordat het publiekelijk bekend gemaakt wordt.

Antonia
Door zijn frauduleuze declaraties kondigde burgemeester Harry de Vries aan per november 2012 zijn ontslag in te dienen. Deze "heer" ging echter de ziektewet in, zodat hij nog langer op kosten van Lingewaard als een zonnekoning kan leven i.p.v. dat hij eigenlijk de bak in zou moeten. Nadat hij dan eindelijk eens "beter" is, krijgt hij waarschijnlijk vanaf 1 maart Wachtgeld. Door Harry de Vries en zijn frauduleuze declaraties komt daar nu ook nog eens een gemeentesecretaris bij die dan ook nog eens wachtgeld gaat ontvangen. De gem. grafrechten gaan met 225% omhoog om al deze onkundige bestuurders te betalen. De Lingewaardse bevolking heeft het vertrouwen in de huidige coalitie al sinds de coup die D66-Pierre Cuypers samen met CDA-Harry de Vries veroorzaakte en de trolley-affaire verloren. Twee van de nog zittende wethouders -D66 en GroenLinks- schijnen ook onterechte declaraties te hebben ingediend. De bevolking moet met schrik en schaamte aanzien wat er steeds weer opnieuw uit de hoed komt rollen (frauduleuze declaraties, toezeggingen, intriges) en heeft geen poot meer om op te staan, die zijn er door Harry de Vries en zijn consorten financieel al uitgetrokken, m.a.w. de bevolking moet deze onwaardige vertoning ook nog betalen en kan ook nog horen dat Harry de Vries prima in staat is zijn golfballetjes te bewegen, vanwege ziek zijn.

Een normale werknemer die de zaak zo zou flessen als Harry de Vries heeft gedaan, zou meteen op straat staan en zich voor de rechtbank moeten verantwoorden, zou bovendien terecht geen cent aan uitkeringen o.i.d. ontvangen. Hij heeft door zijn gedrag en gegraai het aanzien van een burgemeester ernstige schade toegebracht.
Hans Berntsen / Beleidsmedewerker WZI
Aan de heer Harry de Vries kleeft al een lange geschiedenis van bleangverstrendeling, verrijking en malversaties. Dat begon volgens mijn waarneming begin jaren negentig als bestuurder van het RBA. Vervolgens als directeur van het door malversaties ten onder gegane RIB "BerGen". Ik ben z'n spoor even kwijt geraakt in de tussenliggende 10 jaar, maar met de heer de Vries nu in Lingewaard, is het weer van het zelfde laken een pak. Ik sta verbaasd dat we dit binnen ons lokaal bestuur blijven tolereren.
Advertentie