of 59232 LinkedIn

Gemeenteraad Rotterdam kan Russische terminal niet stoppen

De gemeenteraad van Rotterdam kan niet als reactie op de Russische sancties de terminal Shtandart in Rotterdam tegenhouden.
4 reacties

De Rotterdamse gemeenteraad kan de komst van de Russische Shtandart-olieterminal niet tegenhouden, hoe graag GroenLinks en Leefbaar Rotterdam dat ook willen.

Afspraken
Dat is het gevolg van de afspraken die destijds zijn gemaakt toen het havenbedrijf werd verzelfstandigd en de Nederlandse Staat daar later als tweede aandeelhouder bij kwam.

Vergunning intrekken
Onder aanvoering van GroenLinks wordt er naar een meerderheid gezocht om de vergunning voor de bouw van de terminal in te trekken. Directe aanleiding zijn de sancties die Europa aan Rusland heeft opgelegd.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Pierre op
BJH, je hebt deels een punt. In het Havenbedrijf van Rotterdam zit echter de Staat als participant. Laat het dan de ministerraad zelf bijv. zijn die verbiedt dat de terminal komt, niet een lokale raad....maar nogmaals: evt. een terminal tegenhouden en de rest van gevestigde Russische bedrijven dan ongemoeid laten, ik vind het niet logisch.
Door BJH op
Andersom was het geen probleem geweest. Poetin zegt dat iets niet doorgaat, dan gaat het niet door, ondanks afspraken. Op een gegeven moment blijft kan een afspraak geen stand houden.......
Door Pierre op
Trouwens Groen Links, kwam die niet mede uit de Communistische Partij voort? En dan nu tegen de Russen? Het kan verkeren....

Ik denk dat men in Rotterdam nog maar eens goed moet rekenen wat ontbinden van een contract kost. Is dat misschien de reden dat men het probeert via obstructie van de vergunning? Detournement de pouvoir...
Door Pierre op
Een hoop poppenkast dus. Gaan alle Russische bedrijven worden gedwongen om Nederland te verlaten? Beschamend dat de raad voor de bühne werkt!