of 59232 LinkedIn

Gemeenteraad houdt uitkomst beraad over Hoes geheim

De fractievoorzitters van de gemeente Maastricht hebben beraad gehouden over burgemeester Onno Hoes naar aanleiding van publicaties over zijn privéleven. Hij is gefilmd tijdens afspraakjes.
6 reacties

De fractievoorzitters in de gemeenteraad van Maastricht wilden maandagavond na afloop van onderling beraad over burgemeester Onno Hoes geen commentaar geven. Ook wilden ze niet zeggen of er nog een vervolgbijeenkomst komt en wat er precies besproken is. 'We hebben goed overleg gehad en verder geen commentaar', zeiden de fractievoorzitters in koor, om zich vervolgens naar buiten te spoeden.

Privéleven

Op de agenda stond de vraag of Hoes nog wel te handhaven is als burgemeester, na recente publicaties over zijn privéleven. Een jaar geleden voerden de fractievoorzitters ook al overleg over een toenmalige affaire van Hoes die in de openbaarheid kwam. Toen spraken ze af dat het de laatste keer was en dat Hoes moest vertrekken als hij in herhaling zou vallen. Maandag wilden de fractievoorzitters echter niet zeggen of ze de waarschuwing van een jaar geleden gestand zouden doen.
 
Gesprek CdK 

Hoes zelf heeft maandag gesproken met de Limburgse Commissaris van de Koning Theo Bovens, bevestigde de woordvoerster van Bovens. Waarover het gesprek ging, werd niet gezegd. (ANP) 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
@Goedereede; Helemaal eens. De reactie van Monar is ongepast en irrelevant!

Daarnaast vind ik het persoonlijk een non-discussie. Als de gemeenteraad zich ergens over wenst te buigen zou dit over het functioneren moeten gaan en niet over het privéleven van iemand; zou wat zijn als we over iedereen in de raad de loep zouden leggen. Hoes doet het prima en kan gewoon aanblijven. Dat hij wat onhandig is in de openbaarheid, ach wat. Dat er daarnaast personen zijn die het "leuk" vinden om mensen uit te lokken (waarschijnlijk om zo het eigen smoelwerk op TV te krijgen en er misschien een baantje aan over te houden) is gewoonweg zielig. Idem de gemeenteraadsleden die dit als aanleiding zien om het functioneren van Hoes ter discussie te stellen; GA AAN HET WERK!
Door Goedereede (policywatcher) op
Kan de moderator ingrijpen, en de reactie van Monar wissen?

Wat je ook van de gedragingen van Onno Hoes moge vinden, het is volstrekt ongepast om hem 3x een pedofiel te noemen. Nog of van de andere laster die Monar verkondigd, als viespeuk en onzedelijke betasten

En laat het OM hier eens naar kijken!
Als personen geen ordentelijk weerwoord kunnen schrijven, horen ze hier niet thuis. Smeerpijperij als van ene Monar hort niet op een serieuze website van BB thuis. Daar hebben we al gootsteenwebsites als Telegraaf en Pownews voor.
Door Ra op
lol, zoveel opgewondenheid van moralisten over een kennelijk stiekem opgenomen filmpje waar iemand dingen zegt...kijk dan niet.
Door Chauvin Toile op
Een knullig opererende burgemeester, die pronkt met zijn functie en zich chantabel maakt, die weinig empathie toont met de bevolking, en wiens beleid niet van de grond komt.
Door Rex Rotary (Coordinator) op
Onno Hoes heeft hardop gezegd wat veel politici alleen maar denken. Dit geeft wel weer een stukje politieke duidelijkheid. Er zullen veel meer van zulke baantjesjagers zijn. Dat hij er daarnaast een aardige hobby op na houdt is zijn zaak; hij had alleen wat voorzichtiger moeten zijn.
Door Wilfred (watcher) op
Begrepen dat Hoes weg moet, maar de kans krijgt om dat zelf te melden ipv dat hij wordt weggestuurd. Netjes, maar terecht dat hij opstapt. Een burgemeester zonder enig gezag is een stad als Maastricht onwaardig. Overigens zal geen enkel bedrijf op zo'n boegboord zitten te wachten. Zal door zijn Haagse vriendjes binnenkort wel een baantje als voorzitter van één of ander adviesorgaan zonder orgasme worden benoemd.