of 59232 LinkedIn

Gemeenten Limburg willen drones inzetten tegen wietteelt

Gemeenten en politie in Limburg willen drones inzetten in de strijd tegen wietplantages. Ook gaan zij waarschijnlijk binnen enkele jaren satellietbeelden inzetten. Momenteel wordt al met satellietbeelden geëxperimenteerd om wietplantages in maisvelden en natuurgebieden op te sporen. Dat maakte burgemeester Antoin Scholten van Venlo donderdag bekend.
4 reacties

Gemeenten en politie in Limburg willen drones inzetten in de strijd tegen wietplantages. Ook gaan zij waarschijnlijk binnen enkele jaren satellietbeelden inzetten.

Experiment

Momenteel wordt al met satellietbeelden geëxperimenteerd om wietplantages in maisvelden en natuurgebieden op te sporen. Dat maakte burgemeester Antoin Scholten van Venlo donderdag bekend. Voor de inzet van drones is nog medewerking van Defensie nodig, aldus Scholten. Ook deze zomer worden akkers in Limburg weer bekeken vanuit een vliegtuig.


Lucratief
Aan de actie ,,het Groene Goud'' tegen wietplanten in maisvelden doen 250 boeren met 1100 percelen land mee. Hun akkers worden extra gecontroleerd op wiet. Vanwege de lage kosten is het buiten telen van wiet aantrekkelijk. Een plant levert 400 gram wiet op, goed voor zo'n 800 euro, aldus de gemeente Venlo.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hannes Haganum (overheidsdienaar) op
Het zou in ieder geval een wenselijke en goede gedachte zijn als de EU de vrije teelt en handel in wiet op de agenda zou zetten. Het idee om er een gewone bedrijfstak met BTW-inning van te maken, vind ik een aansprekende gedachte. In plaats van hoge kosten voor politiie en justitie, krijgt de overheid inkomsten uit de belastinginning en kunnen politie en justitie zich weer op hun kerntaak gaan richten.
Door jhr. Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Hee wat vliegt daar door het bronsgroen eikenhout ? Het zal wel een droontje van Ivo uit Den Haag zijn ? Komen er ook snuffeldrones ? Dan hoef je voor de stilte ook niet meer naar Limburg te gaan.
Door Frank Zuylen (oud-ambtenaar maar vooral burger) op
Drie jaar lang de gehele wietteelt en de handel erin vrijgeven. Dan valt de exclusiviteit van de wietproductie weg, gaan de prijzen dramatisch omlaag en is de sector niet meer interessant voor de criminaliteit.
Wat is daar op tegen? Graag reacties.
Door Eddy op
En met mijn honderd plantjes kan ik de hele dag thuis blijven zoals je kunt uitrekenen. Wel elke week een sollicitatie eruit doen anders pakken ze een klein stukje beleg van mijn dikke boterham af. In Nederland is het drugsbeleid dweilen met de kraan open. En dat is maar goed ook.