of 59232 LinkedIn

Gemeenten binden strijd aan met growshops

Politie, justitie en gemeenten gaan de strijd aanbinden met growshops die helpen bij de voorbereiding van illegale hennepteelt. Dat is het gevolg van een wijziging van de Opiumwet per 1 maart.
8 reacties

Politie, justitie en gemeenten gaan de strijd aanbinden met growshops die helpen bij de voorbereiding van illegale hennepteelt. Dat is het gevolg van een wijziging van de Opiumwet per 1 maart. 

Lampen en kweekhokken
Voorbereidingshandelingen voor illegale hennepteelt worden daardoor strafbaar, meldde het Openbaar Ministerie maandag. 
Growshops hebben zich volgens het OM toegelegd op handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt. Ze leveren voor dat doel bijvoorbeeld lampen, voedingsstoffen en kweekhokken. Overtreders hangt een maximale gevangenisstraf van drie jaar en een geldboete tot 81.000 euro boven het hoofd.

Onderwereld
Hennepteelt die niet is bedoeld voor medische, diergeneeskundige of wetenschappelijke doeleinden is strafbaar. De illegale teelt leidt volgens het OM tot onveiligheid in woonwijken, bedreigingen en zelfs liquidaties.

Door de illegale hennepteelt bestaat volgens het OM bovendien een groot risico op vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. (ANP) 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Annie op
Deze maatschappij is een weerspiegeling van onze regering. Ik houd mijn hart vast. Wat een bende in dit land. Met Ivo 'Evil oude fosiel' als hoofdpunt.
Door Ijsbrand (controleur visakten) op
@ Sjaak: mooi verhaal, maar wordt er straks gehandhaafd? Je kunt een zak potgrond, kunstmest of lamp tenslotte ook kopen bij Welkoop of de Boerenbond.
Door anoniem (Beleidsadviseur) op
Ik ben ook voor de aanpak van growshops. Maar dan tegelijkertijd ook de coffeeshops aanpakken en verbieden!!

Totale huidige industrie verbieden en handhaven. Daarbij een door de overheid gereguleerde kleinschalige industrie starten voor de medicinale afnemers.
Door Sjaak (burger) op
De aanpak van growshops is een logische consequentie van het verbod op hennepteelt. Wie heeft gezien (bijv. op foto's) hoe een illegale hennepkwekerij er uitziet en let op de risico's die gemomen zijn en de gevaren en gevolgen die eraan vastzitten, kan niet anders dan van harte voorstander zijn van het growshopverbod dat binnenkort in werking treedt.
Door Tjitze (sr.beleidsambtenaar) op
De zoveelste volstrekt dwaze actie in een lange reeks van jaren. Legaliseer de hele boel zodat het geheel netjes controleerbaar is. Dan levert het geld op in de vorm van accijns in plaats van dat het heel veel geld kost als gevolg van repressie. Daarmee voorkom je bovendien allerlei criminaliteit en idiote randverschijnselen. Gebrek aan kennis maakt onze overheid oliedom. Laat ze toch eens beseffen dat wietolie, hennepzaad en hennepolie buitengewoon gezond zijn voor mensen. Bovendien heeft de hele hennepplant een heel scala aan nuttige, milieuvriendelijke toepassingen. Laat beleidsmakers en beslissers zich nu eerst maar eens oriënteren op de bron van deze heksenjacht op hennepteelt. Zoek op Hearst en begin in 1937. Ontdek op welke gore manier hennep is gedemoniseerd en denk dan zelf eens even na voordat je wat roept. Laat je geweten spreken!
Door Willem op
Gossie, is Ivo 'Alzheimer' Opstelten weer op oorlogspad?
Door anoniem (Beleidsadviseur) op
Je mag wiet kopen, maar de verkoper zelf mag het niet kopen. Je mag het thuis in kleine hoeveelheid verbouwen, maar daarvoor mag je als verkoper geen materialen verkopen aan burgers, terwijl je dat als burger wel mag kopen, toch?

Snap jij het nog?

Duidelijk beleid......zo belangrijk.