of 59250 LinkedIn

Gemeente richt schadecentrum op

Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
Reageer

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft een speciaal bureau opgericht waar omwonenden, bedrijven en niet-gemeentelijke instanties de schade kunnen melden die ze hebben opgelopen door het ongeluk met de Julianabrug.

Website gemeente
Het CRAS-bureau staat voor Melding Centrale Registratie Aangerichte Schade-bureau. Getroffenen kunnen daarvoor een schademeldingsformulier van de gemeente invullen. Dat is op de website van de gemeente te downloaden. Als het nodig is draagt de gemeente de gegevens over aan de verzekeraar of overheidsinstantie die betrokken is bij de schadeafhandeling. De schade moet ook individueel bij de eigen verzekeraar worden gemeld.

 
Volledig beeld 

De gemeente wil hiermee een zo volledig mogelijk beeld krijgen van de schade. Op de website stelt de gemeente dat ze niet bij voorbaat aansprakelijk is voor de schade of verplicht is hiervoor te betalen.

 

Besloten bijeenkomst
Voor degenen die direct betrokken zijn bij het brugongeluk in Alphen aan den Rijn houdt de gemeente dinsdag aan het einde van de middag een besloten bijeenkomst. Inwoners en ondernemers die sinds maandag hun woning of winkel niet meer in kunnen, zijn om 17.30 uur welkom bij de bijeenkomst, meldt de gemeente. 
Het college van burgemeester en wethouders zal zo veel mogelijk vragen proberen te beantwoorden.


Minister 

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan de rampplek in Alphen aan den Rijn. Hij heeft zich op de plek van het ongeluk met de twee hijskranen laten rondleiden en bijpraten door burgemeester Liesbeth Spies en de politie. Hij ging daarbij ook achter de afzettingen en sprak met agenten en de brandweer. Hij bedankten hen voor het 'goede werk'.


Veiligheidsregio

Ook heeft Van der Steur zich volgens een woordvoerder op de hoogte laten brengen van de stand van zaken door het Openbaar Ministerie en de Veiligheidsregio. ,,De minister is hier om poolshoogte te nemen. Hij wil graag met eigen ogen zien wat er is gebeurd'', aldus de woordvoerder. ,,Hij is ontzettend blij dat er geen doden of zwaargewonden zijn gevallen.'' Verder sprak Van der Steur van een enorme ravage en hij zei te hopen voor de bewoners dat die snel wordt opgeruimd.


Hoge hekken
Op de plek waar de kranen en het brugdek op woningen neerkwamen, was het een groot deel van de dag heel rustig. In de middag kwamen toch nog enkele tientallen mensen een kijkje nemen. Inmiddels zijn er hoge hekken geplaatst bij de getroffen gebouwen. (ANP)

 

Lees meer over Gemeente Alphen aan den Rijn. in Overheid in Beeld
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.