of 59250 LinkedIn

Gemeente Renswoude kampioen jonge aanwas

Procentueel gezien worden in de gemeente Renswoude de meeste baby's geboren. Gemeenten als Elburg en Urk scoren ook hoog. De verklaring is dat de gemeenten overwegend protestants-christelijk zijn.
3 reacties

In 2014 zijn in de plaats Renswoude relatief gezien de meeste kinderen geboren in Nederland. Het dorp in de gemeente Utrecht blijft Urk voor. De laatste keer dat Urk een andere plaats voor zich moest dulden was in 2007. Het ging toen om Rozendaal in Gelderland. Dat bericht RTL Nieuws maandag op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bible belt

In Renswoude zijn 94 baby's geboren. Dat zijn er 848 per 10.000 vrouwen tussen de 15 en 50 jaar. Urk bleef steken op omgerekend 809 baby's per 10.000 vrouwen. Net als op Urk wonen in Renswoude veel protestants-christenen. Ook de overige gemeenten in de top tien liggen in de zogenoemde 'bible belt': Staphorst, Rijssen-Holten, Barneveld, Reimerswaal, Alblasserdam, Scherpenzeel, Elburg en Zwartewaterland.


Studentensteden
Onderaan de lijst staan na drie kleine gemeenten (Rozendaal, Schiermonnikoog en Mook en Middelaar) twee studentensteden, namelijk Wageningen en Maastricht. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door J. hak op
De Bible Belt is niet alleen de streek met de hoogste geboorten. Het is tevens de streek met de laagste werkloosheid !
De rest van Nederland kan nog wat opsteken van die calvinistische arbeidsethos.
Door ex urker (bd) op
Maar Scherpenzeel heeft pas sinds kort een Urker als burgemeester: er is dus hoop......
Door Pierre (ambtenaar) op
Maar goed dat die studentensteden niet inde bible belt liggen. Die waren anders wel in de top 3 beland. :-)