of 59232 LinkedIn

Gemeente regelde opvang kinderen na inval goed

De gemeente Den Bosch valt niets te verwijten wat betreft de opvang van kinderen bij de inval in het woonwagenkamp dit voorjaar, blijkt uit onderzoek.
1 reactie

De gemeente Den Bosch heeft de opvang van de kinderen na de grote inval op een woonwagenkamp vorig jaar zorgvuldig voorbereid en volgens plan uitgevoerd. Een gepensioneerd gemeenteambtenaar schrijft dat in een onderzoek dat de gemeente dinsdag publiceerde.

Jonge kinderen
Burgemeester Ton Rombouts liet de rol van de gemeente onderzoeken omdat hij was geschrokken van de verhalen van de boze woonwagenbewoners. 
Een enorme politiemacht viel het kamp aan de Deutersestraat eind oktober binnen en nam alle 29 aanwezigen mee, inclusief 6 jonge kinderen. Bewoners worden verdacht van witwassen van crimineel geld, maar iedereen was binnen een paar dagen weer vrij.

Springstof en kettingzagen
De woonwagenbewoners beklagen zich sinds de inval vooral over het optreden van de politie. Ze zeggen dat de politie bewapend met machinegeweren bij hun bed stond en dat ze met geweld naar buiten werden gesleurd en geblinddoekt werden afgevoerd. Woonwagens werden met springstof en kettingzagen vernield, aldus de bewoners.

Eer en geweten
Volgens het onderzoek bleven kinderen (van 9 maanden tot 13 jaar) bij hun moeder of werden ze opgevangen. In de nazorg is volgens het onderzoek door de instanties naar beste eer en geweten gehandeld. De onderzoeker constateert dat de inval impact heeft gehad op het dagelijks leven van de bewoners en dat zij zijn blijven zitten met vragen over de vorm en omvang van de inval. ,,De gemeente verkeert niet in de positie om daar iets aan te doen'', concludeert hij.

 
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gerrie op
En in de grond zaten geweren waar zelfs Rambo geil van wordt. Er wonen daar zulke lieve menskes. Ach erm.