Advertentie

Gemeente koopt pand beruchte seksclub

De gemeente Gilze en Rijen koopt de beruchte seksclub Badabing in Hulten. Daarmee wil de gemeente voorkomen dat een motorclub zich er vestigt.

02 juli 2014

De Brabantse gemeente Gilze en Rijen koopt voor ruim 1 miljoen euro het ,,geruïneerde'' pand van een beruchte seksclub aan de N282 in Hulten. De gemeente wil voorkomen dat het gebouw weer in handen komt van criminelen of randfiguren, vertelde PvdA-burgemeester Jan Boelhouwer woensdag.

Seksclub en hennepkwekerij
In 2006 was er een fatale schietpartij bij de seksclub, het verhaal ging dat motorclub Satudarah er aan de touwtjes trok en na het faillissement werd er vorig jaar een hennepkwekerij en hennepdrogerij gevonden. ,,Er was altijd wat'', aldus de burgemeester.

Aantrekkelijke plek
Volgens een goed ingevoerde bron was er belangstelling van een motorclub om zich in het pand te vestigen. Burgemeester Jan Boelhouwer zegt dat dat er veel interesse was maar dat hij niet echt heel concrete aanwijzingen en hooguit vermoedens heeft gehad over de belangstelling van een motorclub. ,,Het is een aantrekkelijke, afgeschermde plek.''

Verantwoorde investing
|De gemeente weet nog niet wat er met het pand moet gebeuren. De burgemeester vindt de aankoop geen onverantwoorde investering. Hij zegt dat er ook veel geld kan worden bespaard op toezicht en controle als het niet weer een duistere club of onveilige plek wordt. 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie