Advertentie

Geen meerderheid meer voor coalitie Rotterdam

De coalitie in Rotterdam heeft nu nog maar 22 van 45 zetels. Hoewel er geen grote besluiten meer worden genomen tot de nieuwe raadsverkiezingen in maart volgend jaar, heeft Verveen al aangegeven zich niet meer gebonden voelt aan het coalitieakkoord.

14 december 2017

De coalitie in Rotterdam heeft sinds donderdagochtend geen meerderheid meer. Na een slepende ruzie in de fractie van D66 is raadslid Jos Verveen definitief uit deze fractie gezet. Hij weigert zijn zetel op te geven en gaat door als Lijst Verveen, zo bleek tijdens de raadsvergadering van Rotterdam.

Niet gebonden aan coalitieakkoord

De coalitie in Rotterdam heeft nu nog maar 22 van 45 zetels. Hoewel er geen grote besluiten meer worden genomen tot de nieuwe raadsverkiezingen in maart volgend jaar, heeft Verveen al aangegeven zich niet meer gebonden voelt aan het coalitieakkoord. In het verleden stemde Verveen vaker tegen de lijn in van D66. Verveen legde aan het begin van de raadsvergadering een verklaring af, waarin hij stelt dat hij op 'oneigenlijke' voorwaarden is weggestuurd. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie