Advertentie

Gaswinning Heerenveen stopt

Vermilion is teleurgesteld over die stap van de toezichthouder. Volgens het SodM heeft Vermilion de put in gebruik genomen voordat het ministerie van Economische Zaken daar toestemming voor had gegeven. Inmiddels heeft Vermilion Energy Netherlands, een werkmaatschappij van het beursgenoteerde Vermilion Energy Inc. met het hoofdkantoor in Canada, een gewijzigd winningsplan ingediend.

12 april 2017

Gaswinningsbedrijf Vermilion is dinsdag gestopt met het winnen van gas uit een put bij Heerenveen. Het bedrijf nam die stap nadat Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) dreigde met een dwangsom van maximaal 10 miljoen euro.

Nog geen toestemming
Vermilion is teleurgesteld over die stap van de toezichthouder. Volgens het SodM heeft Vermilion de put in gebruik genomen voordat het ministerie van Economische Zaken daar toestemming voor had gegeven. Inmiddels heeft Vermilion Energy Netherlands, een werkmaatschappij van het beursgenoteerde Vermilion Energy Inc. met het hoofdkantoor in Canada, een gewijzigd winningsplan ingediend. De gaswinning uit twee andere putten uit hetzelfde gasveld Langezwaag bij Heerenveen gaat wel gewoon door. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie