Advertentie

Fusiegemeente krijgt extra tijd voor nieuwe naam

Nissewaard, Westenrijk, Spijkenissen, Berkenisse, Puttenisse of Bernisse. De nieuwe fusiegemeente heeft extra tijd gekregen om een goede naam te kiezen.

12 juni 2013

Nissewaard, Spijkenisse, Berkenisse, Puttenisse of Bernisse? De gemeenteraden van Spijkenisse en Bernisse zijn er nog niet uit, en hebben het Rijk een maand uitstel gevraagd om tot een weloverwogen naam voor de fusiegemeente te komen.

Nissewaard is Nikswaard

De naamgevingscommissie presenteerde eind mei een shortlist met daarop de vijf mogelijke namen voor de nieuwe fusiegemeente. Voor Puttenisse en Berkenisse bleek al gauw nauwelijks enig draagvlak. En de gemeenteraden gaven er de voorkeur aan niet de bestaande gemeentenamen Spijkenisse en Bernisse aan te houden. Bleef over Nissewaard. Maar ook tegen die naam zijn er bezwaren. Zowel burgers als verschillende raadsleden bleken deze naam te associëren met Nikswaard.
 

Extra keuze: Westenrijk
Tijdens de gemeenteraadsvergaderingen op 11 en 12 juni hebben de raden daarom nog geen besluit genomen over de benaming van de fusiegemeente en het Rijk om uitstel gevraagd, en gekregen. Om de keuzemogelijkheid toch iets uit te breiden bekijkt de naamgevingscommissie of er nog een nieuwe naam aan het lijstje toegevoegd kan worden om de impasse te doorbreken: Westenrijk.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wottsjer
Beste mensen in Spijken Bernisse, of was het Spijk en Bernisse, zo moeilijk kan het toch niet zijn? Succes ermee.
Niek / jurist
Gemeente Kissebisse lijkt me wel wat.
Jan
Wees nou zo verstandig een naam van een van de kernen aan de nieuwe gemeente te geven, dan weet men tenminste waar die gemeente te vinden is. Een verzonnen naam komt nooit op de atlas te staan.
William / ambtenaar
Bernissewaard lijkt mij een prima optie.
Kritikus / Geen Hagenees
Heb al eerder als nieuwe naam voorgesteld:



ERGERNISSE
Advertentie