of 59232 LinkedIn

Fractievoorzitters PS Gelderland bijeen over Faber

De fractievoorzitters van de Provinciale Staten van Gelderland komen woensdag 11 maart bijeen om de kwestie over PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber te bespreken.
11 reacties

De fractievoorzitters van de Provinciale Staten van Gelderland komen woensdag 11 maart bijeen om de kwestie over PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber te bespreken. Zij staat daar ter discussie omdat zij met geld uit het fractiebudget het bedrijf van haar zoon inhuurde voor het beheren van de PVV-website. Dat is niet toegestaan.

Niet handig
Faber, die ook lijsttrekker is voor de PVV bij de Eerste Kamerverkiezingen, erkende dat 'het niet handig was', maar denkt niet aan aftreden. Haar collega’s in de Staten willen de kwestie nu bespreken in de procedurecommissie, waarin de fractievoorzitters zitting hebben. Zij kunnen Faber niet wegsturen, hoogstens tijdens een vergadering van Provinciale Staten een motie van treurnis of afkeuring indienen.

Terugbetalen
PVV-leider Geert Wilders vindt dat Faber 'zeker' lijsttrekker kan blijven, ook al heeft de Gelderse commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, gezegd dat Faber de regels heeft overtreden. Wilders wilde er maandag verder niets over zeggen. Faber kondigde in het weekeinde aan dat ze het geld uit eigen zak zal terugbetalen.

Volgens NRC Handelsblad, dat de kwestie zaterdag onthulde, gaf de Gelderse fractie in 2012 en 2013 bijna 8500 euro uit aan de website. De werkzaamheden voor de website zouden eerder kosteloos zijn gedaan door een Statenlid. Faber leidt de Gelderse PVV-fractie sinds maart 2011. Ze is ook fractievoorzitter van de PVV in de Eerste Kamer. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door loekoek (vm. jur.medew.gsd) op
Vreemd dat er geen naam bij het artikel staat; zeker nu in de eerste alinea keihard wordt vermeld: Dat is niet toegestaan. Onderbouw dat dan met meer dan verdachtmakingen en meehuilen met de wolven. Bewust (?) wordt de inbreng van Elzinga weggelaten. Overigens gelooft geen mens dat bijv. de PvdA de website uitbesteedt aan een bedrijf dat men niet kent want stel dat men er Trojans en virussen in kwakt. Idem voor andere partijen. Trouwens, u zult er niet van versteld staan indien blijkt dat de gemeente Amsterdam de website van de PvdA faciliteert en subsidieert; maar dat las ik elders en nu doe ik mee met verdacht maken.
Door Arnhemmer (Geen) op
Mevr. Faber heeft ALTIJD de grootste mond over integriteit van anderen in Arnhem.
Nu blijkt dat ze zelf NIET integer is, MOET ze aftreden!
8500 Euro was van 2012 en 2013, ben benieuwd hoeveel er nog bijkomt van 2014...
Door Niels op
Eens met Freek. Kijk ook maar eens naar de timing van de bekendmaking. Reeds opgespaarde modder (feiten uit 2012 en 2013) komt vlak voor de verkiezingen naar buiten. De media brengt het als nieuws (is het dat dan nog?) en laat zich gebruiken door de politiek. Volstrekt verwerpelijke praktijken. Ik ga NIET meer stemmen!
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Hoewel ik regelmatig niet goed word van de PVV vind ik het ook wel grappig dat prof. Elzinga de verkiezingsretoriek van de tegenstanders in de kiem heeft gesmoord.
Door jeroen op
@Penarie heeft het er maar moeilijk mee. In het politieke bedrijf neemt iedereen elkaar de maat. Faber heeft dat ook gedaan en ligt nu zelf onder het vergrootglas. PVV-ers hebben de hinderlijke gewoonte om in de kramp te schieten zodra blijkt dat ze net zo vaak zwakke momenten hebben als alle andere gewone stervelingen. Een klusje gunnen aan een familielid? Je moet er maar opkomen; vroeger kwam je daar wel mee weg maar sinds van politici verwacht wordt dat ze als heilige door het leven lukt dat meer. Dat klimaat is ontstaan door partijen als de PVV.
Door Marcel (Denker/Performer) op
De hele politiek is corupt. Waarom maken we ons drukom. De politiek doet niet wat kiezer wilt, maar het finaciele belang gaat boven het kiezers belang. Dus we wordem lekker gemaakt met on uitvoerbaar verkiezing beloftes door de gene die zich verkiesbaar steld, de politiek runt de provincie niet maar de amtenaar voert het beleid uit. Hierin heeft de gekozenen geen invloed op.
De provincie heeft niets in te brengen alleen invloed op kleine dingen de politiekbesluiten worden in Den Haag gevoerd. Gemeente moeten samengaan met meerdere gemeente, nadeel is dat men verder van de burger komt te staan. Het leven als burger is en zal nog steeds meer onpersoonlijker worden. Het is en blijft zo dat de Amtenaar het beleid voert.
Veel gemeentes zijn zo onpersoonlijker geworden, dat de burger zich niet serieus voelt genomen. Neem belangen organisaties die niet meer het belang van de cliënt vertegenwoordig maar de gemeente Neem stichting Mee die gemeente Franeker advies geeft ten nadelen van de cliënt. Nu de WMO regie door de gemeentes wordt uitgevoerd zullen belangen orgarnisaties meer de belangen van de gemeente vertegenwoordigen in de plaats van de clíënt.
Feitelijk is de verkiezing voor de eerste kamer, en meer steld het niets voor.
Door Arie Penarie (Heilige-huisjes-schopper) op
Het debat in de Gelderse Staten gaat natuurlijk helemaal niet om het vragen van tekst en uitleg aan Marjolein Faber.

Dit debat, het is al helemaal geen debat, want Gedeputeerde Staten heeft NIKS te zeggen over het naar huis sturen van een lid van Gedeputeerde Staten! Men gaat dus tijd en geld van de belastingbetaler verspillen om te mekkeren over een onderwerp waar men nòg iets over te zeggen, nòg iets over te beslissen heeft.
Dit geeft al de absurditeit aan van dit voorgestelde fopdebat in de Gelderse Staten.

Dit fopdebat dient maar één doel:
de ILLUSIE wekken dat de PVV iets onoirbaars heeft gedaan, en daarmee géén enkel recht van spreken heeft over de criminele activiteiten van partijen zoals de VVD, met rechtzaken tegen Verheijen, van Rey, Verver, Hooijmakers, en nog vele anderen.
Of de criminele activiteiten van de PvdA met dieven als Bert van der Roest, fraudeur Bahattin Erbas, of als kers op de taart Kathalijne de Kruif, die eerst bij PvdA zat, toen naar de VVD verhuisde en nu zowat de grootste wietbarones lijkt te zijn van Maarssen en omstreken.

Commisaris der Koning Clemens Cornielje, niet geheel verrassend van de VVD, die Gedeputerde Staten aanstuurde op dit fopdebat, gaf in het NRC op voorhand al aan dat hij vind dat Faber de regel overtreden had, en dus schuldig is aan iets waarvan de bedenker van de integriteitsregels hierboven stelt dat dat niet zo is.

Dezelfde Clemens Cornielje die als lid van de integriteitscommissie van de VVD die onderzoek deed naar de malversaties van Mark Verheijen schoorvoetend tot de conclusie kwam dat er misschien, eventueel, mogelijkerwijs iets niet klopte aan de declaraties van vrind Mark. NADAT tegen deze al aangifte was gedaan van fraude, nota bene!!

De gretigheid waarmee partijen als VVD, PvdA en D66 als iets te geile teefjes staan op te rijden tegen dit non-verhaal maakt des te pijnlijker duidelijk hoe zeer men de aandacht probeert af te leiden van het eigen gefraudeer, crimineel gedrag, nepotisme, omkoperij, lekken, en zowat elke andere vorm van witteboordencriminaliteit waarmee deze partijen groot zijn geworden, en machtig blijven..
Door Henk op
Ik ben niet van de PVV. Maar als kiezer vind ik het een groot schandaal dat het gesjoemel van de VVD en andere partijen niet wordt besproken en wordt afgedaan met een kleinigheid. Voor mij bijna een reden om op de PVV te gaan stemmen.
Door P. Pluim op
Cornielje moet eens ophouden met dat subjectieve stoken tegen de PVV. Omdat hij toevallig van de VVD is en die club verrekt van de criminele bestuurders en politici, moet hij dit VVD-probleem niet afwentelen op anderen. Die man is niet geschikt voor zijn baan. Eerder heeft hij bij een sollicitatieprocedure bij een vacature van burgemeester alleen VVD-sollicitanten geselecteerd. Die man is partijdig. Op hem moeten ze de integriteitsprocedure eens loslaten!!!
Door Freek van Westen op
Prof. Elzinga heeft al gerapporteerd dat de opdracht binnen de geldende regels is verlopen en goedgekeurd bij de jaarlijkse controles. Wat willen de fractievoorzitters dan nog ? Juist, een politiek relletje scheopen en dat op de laatste druppel uitmelken. Met het oog op de a.s. verkiezingen, snapt u. BB bericht zo te zien met graagte over dit vuile spel.