Advertentie

Fractie LVR vreest 'tribunaal' tegen Jos van Rey

De LVR wil donderdag best praten over de gevolgen van het vonnis voor de bestuurscultuur in Roermond. Maar als Van Rey wordt aangevallen, stapt de LVR en bloc op, dreigt vicefractievoorzitter Dirk Franssen.

06 september 2016

De tienkoppige fractie van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) dreigt komende donderdagavond met opstappen als de dan bijeen geroepen extra raadsvergadering ontaardt in een ‘tribunaal’ tegen LVR-coryfee Jos van Rey. De raad buigt zich dan namelijk over het vonnis van de rechtbank in Rotterdam, die Van Rey onder meer veroordeelde wegens corruptie en lekken uit een vertrouwenscommissie.

Raadslid

Van Rey trad in oktober 2012 af als VVD-wethouder, toen de politie invallen deed in onder meer zijn woning op verdenking van corruptie. Zijn VVD kwam in Roermond in de oppositie terecht. De LVR werd in september 2013 opgericht toen de VVD dreigde Van Rey wegens twijfels aan zijn integriteit uit de partij te zetten. Van de toen elf VVD-raadsleden stapten er zeven over naar de nieuwe partij. Door deze zet kon Van Rey raadslid blijven, zij het niet langer voor de partij, waarvan hij al vijftig jaar lid was.

Praten
Na de verkiezingen in 2014 kwam de LVR in de oppositie terecht. De LVR wil donderdag best praten over de gevolgen van het vonnis voor de bestuurscultuur in Roermond. Maar als Van Rey wordt aangevallen, stapt de LVR en bloc op, dreigt vicefractievoorzitter Dirk Franssen. (ANP)

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ria
Dat je iets tegen Jos van Rey hebt, okee, maar scheer niet alle Limburgers over één kam. Ik vind dit ronduit beledigend.
zwarver gait
de afgezette Braziliaanse president dilma roussef volgt deze OMGEKEERDE zaak met argusogen, huh?,
T. ten Klooster
Volgens mij staat LVR voor "Lijst van Rey". Het is bijna eng. Kritiek op de grote leider wordt niet geduld ook al is die door een onafhankelijke rechter veroordeeld.
A3iaan / luis in de pels
Het woord c.q. begrip Limburger is synoniem voor corruptie, al tientallen jarenlang.
Willem / AS
Dan stappen ze toch lekker op!? De man is fout, was fout en blijft fout. Het is een rottende plek die blijkbaar de gehele fractie heeft geïnfecteerd. Als je die plek er niet uitsnijdt blijft het door etteren. Wil je proberen iets aan integerheid terug te winnen, dan zul je maatregelen moeten nemen. Dat heeft de rechter gedaan (al had dat steviger gemogen) en dat moet je nu als partij ook doen. Staat LVR voor Lijst Van Reij dan hef je die club op of gaat door onder een andere betrouwbaarder naam, zónder deze recidivist.
annelies
Deze fractie is als "partij" opgericht door Jos van Rey, draagt de naam van Jos van Rey, wordt geregeerddoor Jos van Rey. Het lijkt me beter dat ze gewoon bij voorbaat niet naar die raadsvergadering komen. Hoeven ze niet de boel te verstoren en hoeven ze ook niet in een hoekje krokodillentranen te plengen. Overigens vind ik het deerniswekkend dat A3iaan zijn xenofobe waanideeën nu ook al uitspreidt over Limburgers. Who's next, A3iaan?
A3iaan / luis in de pels
@ Anneke; het zijn en blijven Reservebelgen die Limbo's............
Advertentie