Advertentie

Feyenoord pleit opnieuw voor nieuwbouw

Feyenoord zet in het schrijven nog eens de belangrijkste argumenten voor nieuwbouw op een rij. De timing is niet toevallig: donderdag beslist de gemeenteraad van Rotterdam of de Nieuwe Kuip er komt.

10 juli 2013

Een nieuw stadion is goed voor de toekomst van Feyenoord, geeft een economische impuls aan Rotterdam-Zuid en wordt een nieuw icoon voor de havenstad. Dat schrijft de club in een open brief ,,aan alle Rotterdammers'' die woensdag onder meer in de gratis krant Metro werd gepubliceerd.

Argumenten
Feyenoord zet in het schrijven nog eens de belangrijkste argumenten voor nieuwbouw op een rij. De timing is niet toevallig: donderdag beslist de gemeenteraad van Rotterdam of de Nieuwe Kuip er komt. Het zal erom spannen: coalitiepartij D66 heeft al bekendgemaakt tegen te zullen stemmen vanwege de financiële risico's. In de plannen staat de gemeente voor 165 miljoen euro garant. Daarnaast moet de stad zo'n 70 miljoen euro uitgeven aan grond en infrastructuur.

Leefbaar
Oppositiepartij Leefbaar Rotterdam vervult een sleutelrol. De grootste oppositiepartij in de Rotterdamse gemeenteraad voert woensdagavond intern beraad.

Hoop
Feyenoord hoopt vurig dat de raadsleden voor zullen stemmen. De club waarschuwt in de brief dat ,,onze prachtige stad en club onherroepelijk achterop raken'' als de plannen niet doorgaan.

Stadion
Sinds 2006 zijn de gemeente Rotterdam en Feyenoord bezig met plannen voor een nieuwe thuisbasis. Het huidige stadion, De Kuip, biedt onvoldoende ruimte om Feyenoord te laten groeien. Naast voetbalwedstrijden biedt het nieuwe complex ruimte voor commerciële en maatschappelijke activiteiten.

Nieuwe Kuip
De Nieuwe Kuip moet verrijzen op Varkenoord, het huidige jeugdcomplex van Feyenoord vlakbij de oude Kuip. Volgens de plannen biedt het plaats aan 63.000 toeschouwers, 90 skyboxen en 6300 business seats.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie