Advertentie

Factsheets voor gemeenten op weg naar 2010

Demografische krimp, de wet maatschappelijke ondersteuning, vermindering van regeldruk, arbeidsmarkt- en inburgeringsbeleid. Bestuurders en raadsleden moeten van alle markten thuis zijn, zeker in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Om bestaande en nieuwe bestuurders en raadsleden snel wegwijs te maken heeft de VNG een kleine 40 factsheets ontwikkeld.

02 september 2009

Ondersteunen
De factsheets geven de stand van zaken op actuele gemeentelijke thema’s, gericht op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010. Ze zijn bedoeld om  gemeenten te ondersteunen bij het bepalen van hun prioriteiten bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

 

Talent
De sheets maken deel uit van het project Talent!. De commissie Talent!, onder voorzitterschap van Roger van Boxtel,  is op 1september 2009 van start gegaan. De commissie moet in kaart brengen welke maatschappelijke vraagstukken er op gemeenten afkomen en hoe ze daarop kunnen inspelen. Daartoe heeft de VNG de volgende 38 factsheets uitgebracht:

 

Arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid Belastingen Bestuur en recht Cultuur Dienstverlening en ICT Economie Europa en internationaal Gemeentefinanciën Jeugd, onderwijs en sport Ruimte, wonen, milieu en mobiliteit Sociale zaken, integratie en zorg Veiligheid

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie