Advertentie

Extra taken voor postbodes

PostNL onderzoekt of postbodes in hun wijken de boel extra in de gaten kunnen gaan houden. In Schiedam loopt tot half december een proef met vijf bezorgers.

01 december 2015

PostNL onderzoekt of postbodes in hun wijken de boel extra in de gaten kunnen gaan houden. In Schiedam loopt tot half december een proef met vijf bezorgers die onder meer foto's maken van overvolle vuilcontainers of andere problemen op het gebied van openbare orde signaleren. Ze geven deze informatie door aan de gemeente.

Proef in Schiedam
‘We weten al jaren dat het aantal poststukken daalt. We zijn daarom aan het bekijken of de postbezorgers andere werkzaamheden kunnen gaan doen. In Schiedam loopt nu een eerste proef. Dit gaan we in nog meer gemeenten doen. We gaan dan alles evalueren met de gemeenten en postbezorgers om te bepalen of dit haalbaar en werkzaam is en of er echt behoefte aan is’, aldus een woordvoerster van PostNL naar aanleiding van een bericht in het AD. De bezorgers hebben een opleiding gedaan voor het fotograferen in de wijk. Ze krijgen voor hun extra werk betaald door PostNL. (ANP)

Reacties: 16

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hans
Welke postbode? Dé postbode cq de postbesteller bestaat al niet meer, dat beroep is al aan het afbreken. Door bezuinigingen zijn het bezorgers geworden in een rode wollen Hans Spektrui, daar kunnen zij niets aan doen maar hebben zij hebben zelf al moeite om de juiste gleuf te vinden. Daaaag Nederland.
Johan / meelezer
Nog een stapje verder en we laten de BOA's de post bezorgen........

Dag PostNL !
August Biels / gewezen ambtenaar
De gemiddelde postbode in mijn wijk ziet er uit alsof 'ie zich de bips nog niet kan afvegen al zouden de instructies op het wc-papier gedrukt staan. De postbezorging is navenant.



En dat moet dan nog meer gaan doen?
Flip
Nee @Johan, je ziet het verkeerd.

Nog een stapje en de postbezorgers mogen ook boetes uitdelen.
Niels / Ambtenaar
Zoals ik vanochtend hoorde wil PostNL deze werkzaamheden uiteindelijk bij gemeenten in rekening brengen. Als dit het geval is zou ik bijna adviseren om niet eens te onderzoeken of er behoefte is. De gevraagde informatie komt nu al (en veel) van inwoners en bedrijven. En voor noppes. Jammer om te lezen dat de bezorgers dan al een opleiding fotografie hebben gedaan. Gaan de postzegels weer omhoog in prijs?!
Marian / postbezorger
@August Biels. Waarom zo nodeloos grof? Onder de postbezorgers zijn verrassend veel hoogopgeleide intelligente mensen die wegens omstandigheden in dit laagbetaalde baantje zijn gerold. Het komt nu al geregeld voor dat de postbezorger degene is die dingen signaleert: bijvoorbeeld een sleutel die op de buitenkant van de deur zit zien wij als eerste en dan bel je altijd even aan vanwege de veiligheid. Post die dagenlang niet weggehaald wordt bij oudere alleenstaanden: dan bel je even aan bij de buren. En dat zelfs zonder instructies.
Bas
Niemand heeft commentaar op de gweldige vriendelijke en zeker intelligente postbezorgers.

Het is gewoon niet de bedoeling dat er nog meer macht komt in privesituaties want ook dat krijg je dan weer.

Er zitten altijd weer verkeerden ( echt niet alleen postbodes dit geldt voor alle personeel ) tussen die dat heerlijk vinden dat bezitterige over een vreemde.

Het wordt te ongepast woningbouwvereniging personeel heeft ook al een controle taak in woningen en bij de verhuurders persoonlijk net als buitendienst personeel van de gemeenten hoeveel verder gaan we nog ?

Dit is niet normaal meer !

Hou afstand dat is pas gezond.

De overheid gaat weer te ver.



Katrien
Dhr. Biels beledigt behoorlijk een echte ambtenaar.

Daarom had de decentralisatie naar de gemeenten nooit mogen plaats vinden.

U kunt vandaag nog excuses aanbieden via deze site mijnheer Biels dit past goed in de huidige sociale menslievende participatiesamenleving.

Dennis
Heer Biel ga je mond spoelen.



Ik begrijp de negativiteit niet. In België doen ze dit ook en is het een succes. De postbode die af en toe binnenloopt bij de alleenstaande bejaarde van 80, een praatje maakt, kijkt of alles nog oké is. Ik ben voor, ook als het geld kost. Bovendien waardeer ik de invintiviteit van Post.nl
Sjaak
Waarom moet er zo 'dronken' op een goed initiatief gereageerd worden? Als er veranderingen hebben moeten plaatsvinden - door mindr aanbod vanpapieren post - en dat effect heeft gehad op banen - o.a. dat de postbode zonodig (?) postbezorger moest worden -, zou daarop kunnen worden ingespeeld door - bij een gebleken behoefte aan een bepaalde service - tot een logische aanpassing (upgrading) van een aanwezige functie te komen. Wie deze denkbeweging niet kan maken, heeft inflexibele hersenen.
Wim Vreeswijk / Belastingadviseur
Laat die postbezorger toch gewoon brieven blijven bezorgen. Vanwege de armoedisering van onze bevolking zit daar al genoeg ellendepost tussen en zadel deze bezorgers niet met allerlei afschuiftaken op. Daar hebben we dat enorme overheidsapparaat toch voor, tòch?
Klaas
Leve de postbode!

Wat is er tegen oplettendheid in de straat? Niets toch? Beter een walende postbode dan een buurman of -vrouw die een paar jaar dood in huis ligt.
Mirthe
Oplettendheid zo ver als de burger het wil.

Dit is een algemene opmerking voor personeel niet beledigend bedoelt de postbodes zijn oke.
Fred
Wat voeren 'burgers'toch in hun schild, dat zij geen oplettende postbode (geen postbesorger dus) in hun straat willen zien? Kweken zij wiet? Hebben zij een raar handeltje? Ontvangen zij bijzonder bezoek? Scheuren zij met 70 km door de straat? Laten zij hun honden op de stoep poepen? Bieden zij hun afval in strijd met de regels aan?
Sjaak Heemstra
De participatiewet is de domste zet die er ooit in Nederland gedaan is.

Joke / rijksambtenaar
Welke postbode? Die van KPN of die van Sandd of Selektmail of die van Select Mail of van VSP of de pakjesbezorger van KPN?
Advertentie