of 59232 LinkedIn

Extra raadsvergadering in Haaksbergen ongeval monstertruck

De gemeenteraad van Haaksbergen vergadert woensdagavond over het ongeval met de monstertruck, waarbij in september vorig jaar drie mensen omkwamen.
1 reactie

De gemeenteraad van Haaksbergen vergadert woensdagavond over het ongeval met de monstertruck, waarbij in september vorig jaar drie mensen omkwamen. Een onlangs uitgebracht rapport van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) is het enige agendapunt.

Harde conclusie
De conclusie in dat rapport over de rol van de gemeente was hard: Haaksbergen heeft te weinig gekeken naar de veiligheid toen een stichting vorig jaar een show met een monstertruck wilde organiseren. De gevaren voor de toeschouwers zijn niet onderkend en volgens de OVV was de vergunningverlening 'in allerlei opzichten gebrekkig'.

Niet genoeg betrokken

De OVV oordeelde ook dat burgemeester Hans Gerritsen niet genoeg was betrokken bij het verlenen van de vergunning. Hij liet de procedure over aan zijn ambtenaren. Chauffeur Mario D. reed op 28 september vorig jaar met zijn zelfgebouwde monstertruck tijdens een show in het centrum rechtdoor het publiek in. Door het ongeluk kwamen een bejaarde vrouw, een man en een kleuter om het leven. Het strafrechtelijk onderzoek naar het fatale ongeluk wordt eind mei afgerond. Op 9 juni worden de betrokkenen op de hoogte gebracht over eventuele vervolging. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hubert (bestuurder) op
Ontzettend benieuwd of de gemeenteraad de konklusies van de OVV deelt, de burgemeester een giga schrobbering geeft en verplicht om alle slachtoffers en hun nabestaanden alsnog excuses maken vanwege grove nalatigheid! Deze burgerVADER is niet te handhaven na zulk gedrag.