Advertentie

Excuses van gemeente voor bezorging op zondag

De gemeente Woudenberg biedt zijn excuses aan omdat de gemeentegids op zondag is bezorgd. Bewoners van de overwegend christelijke gemeente klaagden hierover.

18 december 2012

Uitgeverij Akse Media heeft dinsdag op de website van de gemeente Woudenberg excuses aangeboden aan de inwoners van de Utrechtse gemeente voor het bezorgen van de gemeentegids 2013 op zondag.

Streng christelijke inwoners
Daardoor werd de zondagsrust verstoord in de gemeente met relatief veel streng christelijke inwoners. Dat kwam de gemeente maandag op de nodige boze reacties te staan.


Fout verspreidingsbureau
De uitgeverij besteedde de bezorging uit aan een verspreidingsbureau, onder de voorwaarde dat er op een doordeweekse dag bezorgd zou worden. Ook mocht het bureau daar geen anderen voor inschakelen. Dat is toch gebeurd, waarbij niet is doorgegeven dat de zondagsrust gerespecteerd moest worden. Ook de gemeente excuseert zich voor het voorval en zegt maatregelen te hebben genomen om herhaling te voorkomen.

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
mijn zondagsrust wordt verstoord door kerkklokken.
Meppie
Het kan nog gekker; bij ons bezorgde PostNL afgelopen zondag de post van zaterdag.

Zoveel lawaai maakt dat trouwens niet, ik kan niet stellen dat de rust ermee verstoord werd.



Enige tolerantie naar anders denkenden mogen de streng gelovigen overigens wel betrachten.

Als je zondagsrust in acht neemt, hoeven anderen dat niet te doen.
G. Bah
Met Plafond eens! RUST dan moet je op de noordpool gaan zitten. En zelfs daar wordt je wakker gehouden door beren.

Doe niet zo moeilijk ! En anders moet je je brievenbus maar dichtplakken op zondag of met oordopjes gaan rondlopen.

Opgegroeid in Woudenberg
Ben zelf opgegroeid in streng christelijk Woudenberg en heb dat als extreem benauwend ervaren. Er is weinig christelijk aan over het algemeen maar juist heel benepen, boosaardig. Zelfs de politiek moet nog christelijk zijn, waar in de bijbel nooit over wordt gesproken. Doodeng dorp, blij dat ik er weg ben. Kijk er zeker niet met vreugde op terug.
criticus
Jammer dat de onderstaande reacties getuigen van weinig objectiviteit.

De gemeente heeft, wetende de wensen van haar bewoners, een afspraak gemaakt en het bezorgingsbureau heeft zich daaraan niet gehouden.

Dan zijn excuses op hun plek.

Ongeacht wat anderen van die afspraak vinden.
Opgegroeid in woudenberg
@Jan



wat heeft dat nou weer met objectiviteit te maken? Het zal best dat het bezorgbureau de afspraak heeft geschonden en dat dat gemeente daar boos over is.

Maar het is natuurlijk echt absurd om dan excuses aan te bieden aan de bevolking op de website.



Zo absurd, dat het het landelijke nieuws haalt. Waar gaat het over daar in Woudenberg? Hebben de mensen ook nog iets zinnigers te doen dan alleen maar bezig te zijn met godsdiensthysterie?



Mensen met dit soort religieuze gevoelens zouden zich dood moeten schamen. Niets Bijbels aan. En hoe fijn is het voor een god om dat soort volgelingen te hebben met hun wetjes? Van die echte Farizeeers?



Beschamend!

F.W. den Boef / consultant
Wat een heftige en negatieve reacties zeg!. Waarom toch? Vanwaar al die wrok en wrevel, al dat negativisme? Waarom is dit uberhaupt nieuws voor Binnenlands Bestuur? Kennelijk alleen omdat de redacteur het absurd vind.Misschien een idee om eens serieus het gesprek aan te gaan met mensen die hechten aan zondagsrust?
Niek / jurist
Ik krijg elke zaterdag de Zondagskrant in de bus. Waar maken die mensen zich druk om en wat laat de gemeente zich piepelen.
Advertentie