Advertentie

Ex-burgemeester Helmond wordt niet vervolgd

De voormalige burgemeester Fons Jacobs wordt niet vervolgd. Er was aangifte tegen hem gedaan wegens mogelijke kennis van fraude, maar het openbaar ministerie ziet te weinig bewijslast.

06 november 2013

Het Openbaar Ministerie in Den Bosch hoeft voormalig burgemeester Fons Jacobs van Helmond niet te vervolgen voor valsheid in geschrifte. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat besloten.

Fraude

Een Helmonds echtpaar deed aangifte tegen de burgemeester omdat hij op de hoogte zou zijn geweest van fraude bij de exploitatie van een restaurant in een pand van de gemeente. Door manipulatie van de omzetcijfers door de toenmalige uitbaters zou het echtpaar zijn misleid toen het de exploitatie overnam. Jacobs zou op de hoogte zijn geweest en medeplichtig zijn.
 
Geen bewijs 

Nadat de aangifte was geseponeerd, stapte het echtpaar naar de rechter. Het hof oordeelt dat er geen bewijs is, dat kan leiden tot een veroordeling van Jacobs. Er zijn evenmin redenen om hem te verdenken of het OM opdracht te geven om strafrechtelijk onderzoek te doen, staat in een uitspraak die woensdag is gepubliceerd.
 
Stappen 

Fons Jacobs ging ruim een jaar geleden met vervroegd pensioen. Hij reageerde woensdag vanaf een vakantieadres verbitterd. ,,Ik ben vals beschuldigd. Ik heb daar ontzettend veel last van gehad en dat kan natuurlijk niet onweersproken blijven. Ik ga in overleg met mijn advocaat over mogelijke stappen.''

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie