Advertentie

Eindhoven bezorgd over berichten Ryanair

In de Eindhovense gemeentepolitiek leven zorgen over berichten dat piloten van Ryanair onder druk worden gezet om met zo min mogelijk brandstof te vliegen.

29 december 2012

Ook in de Eindhovense gemeentepolitiek leven zorgen over berichten dat piloten van Ryanair onder druk worden gezet om met zo min mogelijk brandstof te vliegen. De Ierse maatschappij vliegt op Eindhoven Airport en vestigt daar een basis.

Veiligheid

Het plaatselijke CDA vraagt zaterdag aan het college van B en W of het contact heeft met het ministerie van Infrastructuur om zich te laten informeren over de juistheid van de verhalen.

,,Vele vliegtuigen landen dagelijks in Eindhoven, maar of dat veilig gebeurt is nu de vraag'', schrijft CDA-raadslid Paul Leenders na de berichten van vrijdag.

Maastricht en Eelde

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) heeft de Ierse overheid om opheldering gevraagd. Ryanair vliegt in Nederland behalve vanaf Eindhoven ook van Maastricht en Eelde. De Europese organisatie voor verkeersvliegers ECA onderzoekt in hoeverre luchtvaartmaatschappijen hun piloten onder druk zetten om met minder brandstof te vliegen. Dat zei voorzitter Nico Voorbach in reactie op een uitzending van het KRO-programma Reporter, die vrijdagavond werd uitgezonden.


Geen crash nodig
In het programma zeiden vier piloten van Ryanair dat ze onder druk worden gezet om zo min mogelijk te tanken. Hiermee zou het bedrijf geld willen besparen. In Reporter luidden ze de noodklok. ,,Ik hoop dat er geen crash nodig is om iedereen wakker te schudden'', zegt een van hen in het programma.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie