Advertentie

Eigenaar Checkpoint mag toch worden vervolgd

Het Openbaar Ministerie (OM) mag Meddie W., eigenaar van voormalig coffeeshop Checkpoint in Terneuzen, toch vervolgen. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald.

02 juli 2013

Het Openbaar Ministerie (OM) mag Meddie W., eigenaar van voormalig coffeeshop Checkpoint in Terneuzen, toch vervolgen. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. Het gerechtshof in Amsterdam moet zich nu over de zaak gaan buigen.

Niet-ontvankelijk
Vorig jaar februari oordeelde het gerechtshof in Den Haag dat 17 verdachten in de zaak vrijuit gaan. Het hof vond dat het OM niet het recht had om de verdachten te vervolgen en werd niet-ontvankelijk verklaard. Volgens de rechters in hoger beroep wisten de gemeente Terneuzen en justitie al jaren dat Checkpoint een grotere hoeveelheid softdrugs in voorraad had dan werd gedoogd. Toch grepen ze al die tijd niet in. Uiteindelijk werden de verdachten toch vervolgd.

Geen uitzonderlijke situatie 

Het OM ging daarop vorig jaar maart definitief in cassatie. De Hoge Raad vindt dat het OM alleen in uitzonderlijke gevallen niet-ontvankelijk kan worden verklaard. Van zo'n uitzonderlijke situatie is bij Checkpoint geen sprake.

Grootste coffeeshop 

Checkpoint was de grootste coffeeshop van het land. Dagelijks kwamen er 2000 tot 3000 klanten. Verreweg het grootste deel was afkomstig uit België en Frankrijk. Het bedrijf draaide met 90 medewerkers een miljoenen omzet. De gedoogvoorwaarden werden daarbij overtreden. Zo was bijvoorbeeld de hoeveelheid softdrugs in de zaak veel groter dan de toegestane hoeveelheid van 500 gram.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Softdrugs Ontmoediger / Ontmoediger
Zou het een idee zijn als Opstelten de softdrugsbendes net zo hard gaat aanpakken als de coffeeshophouders?



Op standpunt.nl staat een pleidooi voor het dichtdraaien van de geldkraan naar de softdrugsbendes.



http://www.stand.nl/stellingen/Politiek/De-geldk …



Hier kan eens of oneens worden gestemd en na inloggen kan er ook nog gereageerd worden.



Voor de liefhebbers hierbij een handleiding dichtdraaien geldkraan softdrugsbendes.



http://softdrugsontmoedigen.blogspot.nl/2013/06/ …



Groet, Softdrugs ontmoediger, één van de initiatiefnemers van het voorstel 'Naar een softdrugs ontmoedigingsbeleid'.
Advertentie