of 59232 LinkedIn

Eerste Kamerlid Witteveen (PvdA) omgekomen bij crash

Eerste Kamerlid Willem Witteveen van de PvdA was een van de passagiers van de rampvlucht MH17.
2 reacties

 Bij de vliegramp met het toestel van Malaysia Airlines is ook het Eerste Kamerlid Willem Witteveen van de PvdA om het leven gekomen. Dat heeft de Senaat vrijdag op zijn website bekendgemaakt. Ook zijn vrouw en dochter zaten in het vliegtuig.

Ontsteld

Voorzitter Ankie Broekers-Knol van de Eerste Kamer laat weten ,,ontsteld te zijn door dit bericht''. Witteveen (1952) was sinds 15 januari 2013 lid van de sociaaldemocratische fractie van de Eerste Kamer. Hij was al eerder lid van de Senaat van 8 juni 1999 tot 12 juni 2007.

Eerste Kamer
De in Rotterdam geboren Witteveen was hoogleraar rechtstheorie en retorica aan de universiteit van Tilburg. Sinds 1990 vervulde hij daar het hoogleraarschap. Hij is een zoon van voormalig VVD-minister Johan Witteveen en een achterkleinzoon van de vooraanstaande sociaaldemocraat Floor Wibaut. 
In de Eerste Kamer was Witteveen woordvoerder veiligheid en justitie. Hij was lid van de redactieraad van Socialisme en Democratie.

Academicus pur sang
Volgens het bestuur van de Tilburg Law School van de universiteit was Witteveen een ,,academicus pur sang, solidair, een collega in de optimale betekenis van het woord''. Hij publiceerde veelvuldig volgens de universiteit, vooral op het raakvlak van recht, retorica en politieke theorie. Een zoon van het echtpaar blijft achter.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door R. M. Dalmijn op
Weggedrukt tussen ruzie in Dronten vanwege een LED verlichting en varkensboeren die met de Brabantse overheid in onmin leven mogen we kennisnemen van het smartelijke verlies van dr Witteveen, zijn vrouw en dochter. Hier had iets respectvollers van gemaakt kunnen worden. De tragedie, welke dramatische gevolgen heeft en nog veel meer kan krijgen krijgt gaandacht behoudens een 2 regels tellende vlaginstructie. Jammer, gemiste kans voor dit medium.


Door Bert op
Op youtube staat een filmpje van mh17. Te zien is dat de rechter vleugen gedeeltelijk weg is en in brand staat. Een raket zoekt altijd de warmte op, in dit geval de motor. De romp lijkt intact. De bemanning heeft hoogstwaarschijnlijk tot aan de grond gevochten als leeuwen om niet te crashen. De meeste passagiers hebben geleefd tot aan de grond. Nabestaanden sterkte met dit grote verlies. Gecondoleerd.