Advertentie

Drenthe draagt Klijnsma voor als CdK

De provincie Drenthe wil Jetta Klijnsma als commissaris van de Koning. Het Drents parlement gaat haar voordragen bij de minister van Binnenlandse Zaken. Die gaat uiteindelijk over de benoeming.

30 september 2017

De provincie Drenthe wil Jetta Klijnsma als commissaris van de Koning. Het Drents parlement gaat haar voordragen bij de minister van Binnenlandse Zaken. Die gaat uiteindelijk over de benoeming.

Tichelaar

Klijnsma is, als het doorgaat, de verwachte opvolger van voormalig commissaris van de Koning, Jacques Tichelaar. Door zijn vertrek was de baan sinds maart dit jaar vacant. Tichelaar (PvdA) trad begin maart af na ophef over zijn rol bij een klus die door de provincie Drenthe werd gegund aan zijn schoonzus. Jozias van Aartsen, voormalig burgemeester van Den Haag, nam de functie waar.

Staatssecretaris

De in Drenthe geboren en getogen Jetta Klijnsma (PvdA, 1957) heeft diverse bestuurlijke functies gehad. Sinds november 2012 is ze staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. (ANP)

Reacties: 12

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Heukers
Als je als provincie helemaal niks wil, nul ambitie hebt en alles bij het oude wil laten, ja dan is Klijnsma een perfecte keus. Lekker al drentenierend wachten tot magere hein je komt halen.
August Biels / gewezen ambtenaar
En de eerste uit de reeks "pensioenvoorzieningen" voor het huidige demissionaire kabinet. Volgende week is de beurt aan Hennis.
henk
Als je niets kunt, Kun je in elk geval naar Drenthe. Je moet natuurlijk wel de juiste vriendjes hebben
pieter / wegkijker
Baantjescarrousel is het eerste woord dat mij te binnen schiet.
leegwater / gepensioneerd
vroeger werden de werlozen vanuit Rotterdam ook gedropt naar drenhte ,maar die kwamen in hokken die ze woningen noemden lees boek de asocialen
Jan
En Hennis wordt burgemeester van Amsterdam over een paar maanden als de vacature naar verwachting ontstaat.
Fritz
De vraag die, bij dit soort benoemingen, altijd bij me opkomt is: Stel dat men de burgers (van in dit geval Drenthe) gevraagd had wie deze functie zou moeten gaan invullen, zou dezelfde kandidaat dan naar boven gekomen zijn?
Hans / afdelingsmanager
En ik maar denken dat ze Minister of Silly Walks zou worden.....
H. Wiersma / gepens.
Duidelijk politieke benoeming en In kwalitatief opzicht onbegrijpelijke voordracht. Weinig tot niets gepresteerd de afgelopen periode.
H. Karelsen / belastingdeurwaarder
Als dank voor de "bewezen diensten"
Arjan
@Hans Jouw reactie vind ik onder de gordel en een belediging vanwege haar handicap.



Wel is het opvallend dat er een ondoorzichtig selectiespel plaatvindt waarbij de uitkomst carrouselvraagtekens oproept.
Hans / afdelingsmanager
Hoi Arjan, heb ik niet verzonnen, maar Arjen Lubach in zijn filmpje n.a.v. inauguratie Trump. Maar: eerlijk is eerlijk, Klijnsma vatte het sportief op! Verwacht overigens niet dat ze erg succesvol zal zijn als CvdK in Drenthe.
Advertentie