Advertentie

Directeur energiebedrijf verdacht van omkoping

De directeur zou in 2006 een miljoen euro hebben gekregen om de overname van de elektriciteitspoot van Rendo door het Belgische Electrabel mogelijk te maken.

15 mei 2012

Justitie verdenkt de directeur van het regionale energiebedrijf Rendo in Meppel van omkoping en valsheid in geschrifte. 

Miljoen euro
De man zou in 2006 een miljoen euro hebben gekregen om de overname van de elektriciteitspoot van Rendo door de Belgische energieproducent Electrabel mogelijk te maken. Hij werd vorige week aangehouden na onderzoek door het Functioneel Parket en zit nog vast. Een voormalig topman van Electrabel wordt eveneens verdacht van omkoping en valsheid in geschrifte rond de overname.

Gunnen van de verkoop
Het vermoeden is dat de Rendo-directeur steekpenningen heeft ontvangen op initiatief van deze topman, in ruil voor 'het gunnen' van de verkoop, aldus het Functioneel Parket. Rendo is een energiemaatschappij in delen van Drenthe en Overijssel, met zo'n 100.000 aansluitingen. In 2006 werd een deel van het bedrijf, waarvan negen gemeenten in beide provincies aandeelhouder zijn, voor 66,5 miljoen euro verkocht aan Electrabel. Er zouden ook andere gegadigden zijn geweest die een hogere prijs hadden wilden betalen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie