of 59232 LinkedIn

Dijkgraaf Peel en Maasvallei stapt op

Voorzitter Toine Gresel van het waterschap Peel en Maasvallei in Noord-Limburg is dinsdag opgestapt. Dat heeft hij in brieven aan het bestuur van het schap en de minister van Infrastructuur en Milieu laten weten.
5 reacties

Voorzitter Toine Gresel van het waterschap Peel en Maasvallei in Noord-Limburg is dinsdag opgestapt. Dat heeft hij in brieven aan het bestuur van het schap en de minister van Infrastructuur en Milieu laten weten.

Schijn tegen

Dijkgraaf Gresel zegt de schijn van belangenverstrengeling tegen zich te hebben. Dit omdat hij betaald werk verrichtte voor een Limburgs bedrijf, terwijl dat bedrijf ook werk doet voor het Waterschapsbedrijf, waarvan Gresel vicevoorzitter is. Het Waterschapsbedrijf is een dochter van beide Limburgse waterschappen. 'Ik heb dit wel aan onze directeur, maar niet aan het bestuur gemeld', zei Gresel dinsdag. 'Dat laatste had ik moeten doen.'

 

Geloofwaardig

'Omdat het waterschap over anderhalf jaar fuseert met het andere Limburgse schap, Roer en Overmaas, stop ik ermee. Een bestuurder moet immers juist in zo'n fusieproces geloofwaardig zijn.'

De besturen van het waterschap Peel en Maasvallei en het Waterschapsbedrijf betreuren de stap van Gresel.

Personal coach

De dijkgraaf zegt niet betrokken te zijn geweest bij het toekennen van opdrachten van het bedrijf waarvoor hij diensten heeft verricht. Ook voorzitter Jan Schrijen van het Waterschapsbedrijf zegt dat alles conform het aanbestedingsbeleid is verlopen. Maar Schrijen laat toch naar deze aanbesteding kijken. Gresel zegt 'personal coach' te zijn van de directeur van het betreffende bedrijf en daarvoor geld te hebben gekregen. Het gaat om een communicatiebureau. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Piet van Noort (Kustcriticus) op
Als je als dijkgraaf bij Rijkswaterstaat vandaan komt en je neemt beslissingen die alleen goed zijn voor RWS, heb je ook de schijn dat er iets niet klopt. Als je dan ook nog een democratisch besluit over de Deltavisie niet wil honoreren, wordt de schijn nog groter. Als alle mede topbestuurders op de hoogte zijn maar er met geen woord over reppen, vind ik dat er in NL een klef bestuurlijk apparaat hebben. Allen lopen aan het lijntje van het grote kapitaal (zand) !
Door Renee op
Nee, hij is van het CDA, maar dat wordt er niet bij vermeld....
Door Jan op
Wedden dat het een VVD-er is?
Door Jan Houba (bestuursjurist en oud bestuurder openbare dienst) op
1. De heer Gresel is geen Dijkgraaf, maar Voorzitter; dat is zijn functienaam. Ten onrechte bedient hij zich willens en wetens en uit ijdelheid van die voor hem meer "waardige" titel ! Ook dat is niet integer handelen !
2. Het zou de heer Gresel sieren dat hij zijn onlangs ontvangen Koninklijke onderscheiding teruggeeft; hij is het Ridderschap niet waardig gebleken na 3 kwesties rondom zijn integriteit.
Door Willem op
"De schijn van belangenverstrengeling tegen". Goh, of hij komt tot inkeer of hij is te goeder trouw geweest, maar dat dit in Limburg kan is al een hele winst.