of 59232 LinkedIn

Dialoogtafel wil Rijksdienst Aardbevingsschade

De Dialoogtafel werd in maart ingesteld om een bijdrage te leveren aan het herstel van geschonden vertrouwen in Noordoost-Groningen. De overleggroep moet tevens maatregelen voor te stellen die het gebied nieuw perspectief bieden. Eén van die maatregelen zou de Rijksdienst Aardbevingsschade kunnen zijn.
1 reactie

Er moet een Rijksdienst komen die zich inzet voor het herstel van de schade door aardbevingen in het Noorden en voor het nemen van maatregelen die schade voorkomen. Deze Rijksdienst kan worden opgericht naar het voorbeeld van Rijksdiensten die in het verleden in andere provincies actief waren, zoals de Rijksdiensten voor de Deltawerken en voor de IJsselmeerpolders.

Dialoogtafel
Dat stelde de zogenaamde 'Dialoogtafel Groningen' dinsdagavond voor. Die gespreksgroep van betrokkenen en gedupeerden staat onder voorzitterschap van oud-burgemeester Jacques Wallage van Groningen en oud-VVD-voorzitter Jan Kamminga, voormalig commissaris van de Koningin in Gelderland.

Herstel van vertrouwen
De Dialoogtafel werd in maart ingesteld om een bijdrage te leveren aan het herstel van geschonden vertrouwen in Noordoost-Groningen. De overleggroep moet tevens maatregelen voor te stellen die het gebied nieuw perspectief bieden.

Rijk verantwoordelijk
Volgens Wallage is de veiligheid in Groningen een zaak waarvoor de NAM weliswaar aansprakelijk is, maar het Rijk uiteindelijk verantwoordelijk. ‘Die verantwoordelijkheid van het Rijk moet je verankeren. En daarom pleiten wij voor een Rijksdienst die zich met schadeherstel en veiligheid in dit gebied bezig houdt, ook omdat het en zeer complexe materie is', aldus Wallage dinsdagavond. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ra op
Groningse nationalisten hebben de kop van dit artikel over het hoofd gezien, gewend aan chocoladeletters ze zijn..