of 59232 LinkedIn

Decentralisaties en arbeidsvoorwaarden meest gelezen in 2014

Ambtenaren en bestuurders die de website van Binnenlands Bestuur in 2014 bezochten, waren het meest geïnteresseerd in artikelen over decentralisaties en arbeidsvoorwaarden.

Decentralisaties en arbeidsvoorwaarden. Artikelen over deze onderwerpen werden door de ambtenaren en bestuurders die de website binnenlandsbestuur.nl bezochten het meest gelezen.

Wmo, jeugdzorg, participatiewet
2014 was het jaar waarin gemeenten zich moesten voorbereiden op de naderende decentralisaties op het terrein van de Wmo, jeugdzorg en nieuwe taken die onder de participatiewet vallen. In de 2707 artikelen en 747 opiniebijdragen die dit jaar op de website van Binnenlands Bestuur verschenen, ging een stevig deel over deze onderwerpen. Het waren ook deze artikelen die door de ambtenaren en bestuurders het best werden gelezen. Daarnaast besteedden we ook ruim aandacht aan discussies en nieuws rondom arbeidsvoorwaarden van ambtenaren: cao, ambtenarenstatus, pensioenen en vertrekregelingen. Ook deze artikelen werden bovengemiddeld vaak aangeklikt.

Van Rey en steenmarter
Twee onderwerpen die de top tien van best gelezen berichten haalden hadden een ander karakter. Een reconstructie van de politieke situatie in het Roermondse stadhuis ten tijden van Jos van Rey en de oproep van het Drentse Statenlid Peter Zwiers om een schadefonds in te stellen om schade aangericht door steenmarters te vergoeden. Ook die artikelen werden door tienduizenden websitebezoekers gelezen.

1. Cao voor gemeenteambtenaren

2. Gemeenten overtreden massaal wet met schrappen ‘poetshulp'

3. Afschaffen ambtenarenstatus kan 2,5 jaar duren

4. 'Overheid moet schadefonds steenmarter oprichten'

5. Besparing iPads weer terug naar de fiscus

6. Akkoord over pensioenen ambtenaren

7. '32-urige werkweek voor gemeenteambtenaren'

8. 'Alarmerend' lage mobiliteit ambtenaren

9. Wethouder met zwakke blaas

10. Gemeenten boeken succes met vertrekregeling op maat

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ria Huisman (Directeur) op
Ik ben het met schrijver Marcel eens, masr het is mog veel erger. De wethouder wert miet erns waar hij over spreekt. In de raadsvergadering ben ik me rot geschrokken omdat de kennis in Gemeenteland er niet is.
Verwacht puinhoop en wie is het haasje ja de burger zoals gewoonlijk. Verl bezwaarzaken dus.
Door Marcel (Denker/Performer) op
Wij hebben nu in Nederland 1664 verschillende WMO regelingen, waarschijnlijk meer. Jammer dat bij de overheid het woord democratie niet meer bestaat. De wethouders vertegenwoordigen niet meer de burgers maar het financiële belang van de gemeente er wordt niet meer geluisterd naar der Burger. De afstand tussen de politiek en de kiezen is te groot en en bestaat niet meer, dus feitelijk bestaat de democratie ook niet meer.