of 59232 LinkedIn

Cultuursector Rotterdam: flexibeler en opener subsidiebeleid

De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur heeft zijn vierjaarlijks onderzoek naar de cultuursector in de havenstad aangeboden aan cultuurwethouder Adriaan Visser.
1 reactie

Geef niet alleen subsidies voor vier jaar aan culturele instellingen in Rotterdam, maar ook voor een jaar of langer dan vier jaar. De gemeente moet ook niet aan iedereen allerlei strenge subsidie-eisen opleggen. Sommige culturele ondernemers zouden daardoor vaak subsidie mislopen.

Cultuursector Rotterdam
Dat zijn enkele aanbevelingen van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur in zijn vierjaarlijks onderzoek naar de cultuursector in de havenstad. Het rapport is dinsdag aangeboden aan cultuurwethouder Adriaan Visser. Voor het rapport werden 21 gesprekken gevoerd met 340 deelnemers, zoals kunstenaars, jonge culturele ondernemers en de grote cultuurinstellingen.

Weinig oog voor vernieuwing
De raad stelt dat de gemeente weinig oog heeft voor vernieuwing binnen de kunst- en cultuursector. De stadsbestuurders moeten veel meer waardering hebben voor de nieuwe culturele initiatieven die vaak zorgen voor levendigheid en vernieuwing; vandaar de aanbevelingen.

Flexibeler en opener
‘Het moet inderdaad anders’, reageert wethouder Visser: ‘flexibeler en opener.’ Zo vraagt hij zich af of een subsidieperiode van vier jaar nog wel passend is. ‘Zijn we niet toe aan fondsvorming? We hebben inmiddels ook de eerste stappen gezet om samen met de culturele en private sector te komen tot alternatieve financieringsvormen, naast de gemeentelijke subsidie.’ (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door gary_beck (controleur visaktes) op
Voor een overzicht van het hele subsidiecircus kijk op
http://subsidietrekker.nl/