of 59232 LinkedIn

Crisis in D66 Haarlem: wethouder vertrekt


De Haarlemse D66-wethouder Ewout Cassee (Ruimtelijke Ontwikkeling en Financiën) is donderdagavond afgetreden. Ook drie raadsleden van D66 zijn opgestapt.
5 reacties
De Haarlemse D66-wethouder Ewout Cassee (Ruimtelijke Ontwikkeling en Financiën) is donderdagavond afgetreden. Ook drie raadsleden van D66 zijn opgestapt.

Lastercampagne
Aanleiding voor het aftreden van Cassee is ,,de voortdurende discussie rond zijn persoon in verschillende dossiers", zo meldt de partij in een persbericht. In de raadszaal liet Cassee donderdagavond weten dat hij zich slachtoffer voelt van ,,een ongekende lastercampagne van de VVD".

Wanbeleid en wegsluizen van overheidsgeld

De zaak draait onder meer om een kritisch rapport over Cassee, dat onderzoeksjournalist Ton F. van Dijk maakte in opdracht van de Haarlemse VVD. Daarin stond dat Cassee nooit wethouder had mogen worden, omdat hij als ondernemer is veroordeeld wegens wanbeleid en het wegsluizen van overheidsgeld. Het landelijk D66-bestuur onderzoekt of er fouten zijn gemaakt bij de benoeming van Cassee.

 

In de clinch met journalist

Hij lag onlangs ook met Van Dijk in de clinch over mogelijke onregelmatigheden bij de aanleg van een nieuwe woonwijk in Haarlem, waar Van Dijk over dreigde te publiceren. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ra op
D'66 vs VVD, gaan EU collaborateurs elkaar nu afslachten? Vast geen topic voor RTL/NOS...
Door Hans (afdelingsmanager) op
Vooral interessant is wat hij hierna gaat doen. Follow the money.
Door Jan op
Eindelijk, de op dit moment grootste boef onder de wethouders in Zuid-Kennemerland is opgestapt. Liever had ik gezien dat de raad hem had weggestuurd.
Door Frank van Diepen op
Ruim 3 maanden geleden het bericht dat landelijk D66 deze wethoudersbenoeming zou gaan onderzoeken. Maar daarna niets meer van vernomen. Nu is het te laat: Cassee is al opgestapt.
Weinig daadkrachtig clubje dat landelijk D66.
Door ex werknemer ( --) op
Zie ook de Video: youtube.com/watch?v=Z7y9aBQ4Si8 …

You Tube