Advertentie

College Amersfoort gevallen

De VVD heeft het vertrouwen opgezegd in coalitiepartner GroenLinks na onenigheid over de aanleg van de westelijke rondweg in Amersfoort.

04 december 2012

De Amersfoortse wethouders hebben hun portefeuilles ter beschikking gesteld. Onenigheid over westelijke rondweg is de reden dat de VVD het vertrouwen heeft opgezegd in collegepartner GroenLinks.

Vijfde partij nodig
Het college roept de gemeenteraad op om snel de informatieronde op te starten om weer tot een gedragen college te komen. De VVD zal hier als grootste partij het voortouw in moeten nemen. De huidige vier coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben voor een meerderheid in de raad een vijfde partij nodig.

Weinig animo
RTV Utrecht meldt dat volgens de VVD weinig animo onder oppositiepartijen is om in het college te stappen en daarom de onderhandelingen over een nieuw college van vooraf aan moeten beginnen.

Tweets van college- en raadsleden zijn hier te volgen.



Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J. Kop
Nou ja, is Amersfoort tenminste eindelijk van die Sebastiaan van 't Erve verlost.
jan walraven / project manager TNO, met pensioen
Dit kon niet uitblijven. In verkeerskundig opzicht was dit project totaal zinloos daar bovenop, ook nog een aanslag op de horeca en Birkhoven.

Alles draait om het afsluiten van een spoorwegovergang met een wachttijd van precies 1 minuut. Deze gedwongen onderbreking is in feite zeer nuttig, omdat deze functioneert als een doseringslicht , waardoor voorkomen wordt dat kruisend verkeer tijdens de spits (bv vanuit de kazerne) langdurig tot stilstand komt.

Ook het kostenplaatje is onrealistisch door geen rekening te houden met de BTW , die waarschijnlijk in 2015 niet meer uit het compensatiefonds vergoed zal worden.

Laat de geplande tunnel, na het Eemhuis debacle, niet het volgende project worden dat onder curatele moet gesteld moet worden.



Jan Walraven, Amersfoort
Ronald van der Zande / bestuurder
Sluwe zet van de VVD. Een bliksemafleider zoeken in Groen Links, toch al landelijk aangeschoten wild, terwijl de oplossing van de betonlobby op geen enkel draagvlak kan rekenen bij burgers en andere verstandige betrokkenen. Zo houdt een partij die zelf innerlijk verdeeld is het blazoen schoon. Nou maar hopen dat CDA en D66 hun gewetensvolle rug recht houden.



RvdZ, Amersfoorts bestuurder
Jos Praat / beleidsadviseur
Tja,

politiek he? Dat gaat weinig over de inhoud maar focust zich ook hier weer op betrekkingsniveau.
Hans van Wegen / BPA / Fractievoorzitter Burger Partij Amersfoort (BPA)
Geen woord over het onrealischtische Groen-Links plan tot het Renoveren van het huidige Stadhuis. Voor ruim 25 miljoen renoveren en zo'n 15 miljoen Onvoorzien ( bij "knutselen" in een bestaand gebouw weet je nooit wat je tegen komt - Asbest ? ) Aardige man de GL wethouder maar 0 ervaring met bedrijfsmatige renovatie projecten. - Jammer !
Wim van Dijen / Gepensioneerd SeniorAdviseur/Projectleider
Twee partijen in één coalitie met elk een onzinnig geldverslindend project. De VVD maakte inderdaad de snelste en handigste move in deze. Maar beiden zijn schuldig. Tragisch voor de stad en haar burgers. Er zullen ongetwijfeld nog de nodige lijken uit de kast gaan komen.
Jan
En de belastingbetaler draait weer op voor de riante wachtgelden....
Advertentie