Advertentie

Cohen voor onderzoek naar Haren

Job Cohen brengt vandaag een bezoek aan de gemeente Haren om een begin te maken met het onderzoek naar de rellen in Haren.

01 oktober 2012

Voormalig PvdA-leider en oud-burgemeester van Amsterdam Job Cohen brengt maandag een bezoek aan Haren. Cohen leidt de commissie die onderzoek doet naar de rellen in de plaats die vorige week in de nacht van vrijdag op zaterdagplaats hadden.

Onafhankelijke evaluatie
Volgens burgemeester, politie en justitie is er ,,behoefte aan een grondige, deskundige en onafhankelijke evaluatie''. Dat geldt niet alleen vanwege wat er in Haren is gebeurd, maar ook omdat andere gemeenten in de nabije toekomst met een Project X-evenement te maken kunnen krijgen.

Facebook

De rellen ontstonden nadat duizenden jongeren zich in het dorp hadden verzameld om de verjaardag te 'vieren' van een 16-jarig meisje. Haar uitnodiging voor een privéfeestje ging per ongeluk naar tienduizenden gebruikers van Facebook.

Rol van sociale media

Cohen zei eerder al dat in het onderzoek in de eerste plaats gekeken wordt naar wat er is gebeurd. Ook zal nadrukkelijk worden gekeken naar de rol van sociale media.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie