Advertentie

ChristenUnie: kabinet biedt heilzaam dieet

Het kabinet biedt een 'heilzaam dieet' aan voor de langere termijn. Daarnaast wordt er terecht in 2010 flink geïnvesteerd om 'pijn en bloedverlies' zoveel mogelijk te voorkomen en werkgelegenheid en koopkracht te behouden.

15 september 2009
Geen paniek
Dat stelt fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie dinsdag in een eerste reactie op de troonrede en de miljoenennota. Volgens hem kiest het kabinet de juiste toon voor het juiste moment. 'De hersteloperatie voor een economie in crisis vergt een gebalanceerde combinatie van verzorgende en snijdende behandelingen, in de juist volgorde. Geen paniek, maar vertrouwen en een vaste hand.'

Ziekelijke patronen verleden
Slob vindt dat de crisis moet worden aangegrepen om 'ongezonde en ziekelijke patronen uit het verleden' af te leren. Hij vindt het moedig dat het kabinet voor 2011 al bezuinigingen heeft vastgelegd.

SGP
De doortastendheid van vorige kabinetten onder leiding van premier Jan Peter Balkenende ontbreekt in de huidige tijd. Dat stelde SGP-fractievoorzitter Bas van der Vlies dinsdag in een eerste reactie op de miljoenennota. Hij erkent dat er sprake is van een bijzondere situatie, maar desondanks mist hij moed en leiderschap. 'Dit is het moment om pijnlijke keuzes te maken, niet om die bijna een jaar te parkeren bij ambtenaren.' Het kabinet zet vanaf volgende maand ambtenaren aan het werk om op zoek te gaan naar miljardenbezuinigingen voor de langere termijn.

Rijke ouderen
SGP wil dat de AOW-leeftijd omhooggaat. Als het nodig is, moeten rijke ouderen extra bijdragen. Ook wil de SGP dat er kritisch gekeken wordt naar de hypotheekrenteaftrek en de huurtoeslagen. Van der Vlies vindt het onverteerbaar dat de koopkracht van gezinnen het sterkst daalt.

 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

wj van der zouwen / medewerker welzijn
aow leeftijd omhoog...dat moet niet hoeven, daar zie ik ook de oplossing niet in ,mijns inziens is er iin het verleden met geld gesmeten, en wordt het NOG vaak op verkeerde plaatsen uitgegeven, terwijl er een tekort is............zo vind ik dat het verstrekken van lenigen uit de boze is en aan banden gelegd moet worden ( kijk een geldlening is alleen goed als niiet anders kan) bonussen bvij de bank .........een onverteerbare zaak............en toch zal de bezuiniging in de top moeten beginnen! want de (regerings) leider heeft een VOORBEELDFUNCTIE!!!!!!!!!!!!!!!!!
Advertentie