Advertentie

CdK Van Beek: Lef tonen door los te laten

De Commissaris van de Koning Van Beek van Utrecht roept mede-overheden op om samen te besturen vanuit vertrouwen en lef te tonen door meer los te laten.

02 januari 2014

‘Laten we het economische herstel in onze provincie helpen door lef te tonen, samen te werken en vooral ook door met vertrouwen te werken.’ Dit zei Commissaris van de Koning Willibrord van Beek tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de provincie Utrecht.

Nieuwe houding
De Commissaris roept mede-overheden op om samen te besturen vanuit vertrouwen en lef te tonen door meer los te laten. ‘Dat we nadrukkelijk de samenwerking zoeken met u, om samen meer voor Utrecht te betekenen, vraagt van ons een nieuwe houding.’ Hij geeft aan dat de samenleving er klaar voor is om zich niet meer zomaar iets te laten vertellen, maar klaar is om zelf meer verantwoordelijkheden op te pakken. 


Fusieplan niet overtuigend
Volgens Van Beek overtuigt het huidige fusieplan van het kabinet voor de provincie Utrecht niet. Het ontbreekt aan een integrale visie. De provincie wil eerste duidelijkheid over het profiel en het taken pakket van het nieuwe landsdeel, voordat er een structuurverandering in gang wordt gezet.  ‘Onze inzet in de discussie zal steeds geleid worden door de gedachte dat verandering een verbetering moet zijn voor onze inwoners, bedrijven en instellingen. Dáár zullen we alles aan toetsen.’

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie