Advertentie

CDA: Plasterk moet weg van tekentafel

Plasterk wil toe naar zeven provincies, waarbij alleen Friesland, Brabant en Limburg nog in de huidige vorm mogen blijven bestaan.

05 februari 2014

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken moet ophouden met Nederland steeds maar opnieuw in te delen. ,,Hij moet weg van de tekentafel'', zegt CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg in reactie op uitspraken van de minister in De Telegraaf van woensdag.

Herindeling provincies
Plasterk wil toe naar zeven provincies, waarbij alleen Friesland, Brabant en Limburg nog in de huidige vorm mogen blijven bestaan. Naast de superprovincie waarin Flevoland, Utrecht en Noord-Holland moeten opgaan, wil Plasterk dat ook Zeeland en Zuid-Holland, Gelderland en Overijssel en Groningen en Drenthe op den duur samengaan.

Echte problemen
Het CDA snapt niet ,,voor welk probleem dit een oplossing is'', zegt Van Toorenburg. ,,Op onze steun hoeft hij niet te rekenen. Laat Plasterk zich liever met echte problemen houden, zoals de enorme decentralisatie van rijkstaken.''

Lange termijn
Een woordvoerder van Plasterk onderstreept dat het samengaan van andere provincies naast de superprovincie bedoeld is voor de lange termijn. ,,Dat is niet voor deze kabinetsperiode.''

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

JJMoes
Ach een ieder met enig denkraam (vrij naar Heer Olivier B.Bommel) ziet hier direct doorheen: de PvdA of VVD geclaimde (CdK bestuursplaats) provincies worden uitgebouwd met een CDA ér. Waar logica Drente en Groningen samengevoegd te klein vinden, blijft Friesland (ook Jorritsma NV)een status aparte houden. Wat te doen met de Waddeneilanden? Eén nieuwe provincie met Lenie 't Hart als CdZ?
Stoffel
Minister Plasterk is altijd een columnist gebleven. In 400 woorden een (vaak niet bestaand) probleem benoemen, analyseren en de oplossing presenteren. En dan liefst nog met uitvoeringsmaatregelen en termijnen erbij.



Een geruststelling: zijn ideetjes komen nooit verder dan de krant of website.
Advertentie