of 59232 LinkedIn

Burgernet in bijna alle gemeenten

De politie gebruikt Burgernet onder meer om overvallers, vermiste kinderen en gestolen auto's snel op te sporen. Er hebben zich 1,4 miljoen mensen bij aangesloten in 400 gemeenten.
1 reactie

In vrijwel alle Nederlandse gemeenten kan de politie tegenwoordig de hulp van burgers inroepen via Burgernet. Van de 403 gemeenten zijn er inmiddels 400 op het netwerk aangesloten, liet het ministerie van Veiligheid en Justitie donderdag weten.

1,4 miljoen mensen
De politie gebruikt Burgernet onder meer om overvallers, vermiste kinderen en gestolen auto's snel op te sporen. Er hebben zich 1,4 miljoen mensen bij aangesloten. Als ergens iets aan de hand is, kan de politie Burgernetdeelnemers die in de buurt wonen per sms, ingesproken bericht of via de app vragen uit te kijken naar een verdachte of een vermiste. Of bijvoorbeeld naar een bepaalde auto.

Meer zaken opgelost
Met al die extra 'ogen en oren' zijn al heel wat zaken opgelost. Volgens de voorzitter van de raad van toezicht Hubert Bruls, de burgemeester van Nijmegen, wordt een op de tien Burgernetacties opgelost dankzij tips.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Marcel (Denker/Performer) op
Nou op de panasonic krijg ik geen berichten te oud zeker hoewel het nog geen drie jaar oud is