Advertentie

Burgemeester Zuidhorn wil een Bauke Mollemabrug

De burgemeester van Zuidhorn, waar wielrenner Bouke Mollema is opgegroeid, wil een naamloze brug vernoemen naar Mollema. Nu heet de brug nog de Mollemabult.

23 juli 2013

Bauke Mollema krijgt mogelijk een brug met zijn naam. Burgemeester Bert Swart van Zuidhorn, het dorp waar de wielrenner opgroeide, wil de brug over het Aduarderdiep vernoemen naar de wielerheld, zo meldde hij dinsdag.

Fietste vaak over brug 

Swart wil het plan binnenkort voorleggen aan het bestuur van de provincie Groningen, die de brug beheert. Mollema fietste als kind en tiener dagelijks over de brug naar school. De brug, bij Nieuwklap, heeft nu nog geen naam.
 
Spandoeken te gevaarlijk 

De brug werd door wielerfans onlangs omgedoopt tot ‘Mollemabult'. De supporters hadden spandoeken opgehangen, maar de provincie vond dat te gevaarlijk en verwijderde ze weer.

Mollema eindigde als zesde in de Ronde van Frankrijk en had lang kans op een podiumplek.

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Fritz
Goh, nu al een brug. Als Mollema ooit een belangrijke ronde op zijn naam zou schrijven, wat volgt dan? Naamswijziging van Zuidhorn in Mollemadorp?
K. de Beer / organisatie adviseur
Een fietsenstalling is beter.
John / Adm. medewerker
Tja, je moet toch wat als burgemeester in kommertijd.
Kritikus / Geen Hagenees
@ Ronald Martens

In Amsterdam iser een Steve Bikoplein. En wat heeft die nou helemaal gepresteerd?

De burgemeester van Zuidhorn durft tenminste nog trots te zijn op een vroegere plaatsgenoot.

R. Martens / bestemmingsplanjurist
Wat heeft Bauke nu helemaal gepresteerd; 6e in een wielerronde. So what. Deze burgemeester is kennelijk door de warmte bevangen; in ieder geval niet herbenoemen.
Advertentie