Advertentie

Burgemeester Vlieland stapt op na conflict 'in privésfeer'

Burgemeester Haan van Vlieland deed aangifte van bedreiging en mishandeling. De gemeenteraad zegde het vertrouwen in hem op, waarna hij opstapte.

18 juni 2013

De burgemeester van Vlieland, Yorick Haan, is maandagavond opgestapt omdat is gebleken dat de gemeenteraad onvoldoende vertrouwen in hem heeft.

Lijmpoging niet zinvol

Na gesprekken met achtereenvolgens een delegatie van de raad en met Haan bleek dat het gebrek aan vertrouwen volledig is te herleiden tot gebeurtenissen in de privésfeer. 'Een lijmpoging is niet zinvol', aldus een woordvoerder van de Commissaris van de Koning in Friesland John Jorritsma. 

Mishandeling en bedreiging
De 39-jarige Haan had eerder op de dag bij de politie aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. Hij werd vrijdag geslagen door een man die ook op het Waddeneiland woont. De verwondingen vielen mee. Relatieproblemen zouden volgens de politie het motief zijn. De verdachte meldde zich dezelfde dag bij de politie en werd overgebracht naar Leeuwarden. Zondag kwam hij weer vrij met een proces-verbaal. Hij moet zich later bij de rechter verantwoorden, aldus de politie.

Waarnemer
Commissaris van de Koning Jorritsma heeft PvdA'er Ella Schadd-de Boer (63) benoemd tot waarnemend burgemeester van Vlieland. 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie