Advertentie

Burgemeester van Renkum stapt op

Burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum stapt op. Dit heeft de provincie Gelderland maandagavond laten weten. Gebben kwam in opspraak door het 'uitgaansincident' in Arnhem. Hij heeft geconcludeerd dat de daardoor verstoorde verhoudingen in de gemeente niet meer hersteld kunnen worden.

19 april 2016

Burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum stapt op. Dit heeft de provincie Gelderland maandagavond laten weten. Gebben kwam in opspraak door het 'uitgaansincident' in Arnhem. Hij heeft geconcludeerd dat de daardoor verstoorde verhoudingen in de gemeente niet meer hersteld kunnen worden.

Piketdienst
Gebben liep eind februari na een avondje uit beschonken in het centrum van Arnhem. Hij had die avond piketdienst en was dus verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Als er bijvoorbeeld een ramp in zijn gemeente zou zijn gebeurd, had hij meteen moeten kunnen ingrijpen. Maar door een wijziging in het rooster was de burgemeester vergeten dat hij dienst had.
 

Waarnemend
De CDA'er Hein Bloemen (67) is benoemd tot waarnemend burgemeester van Renkum. Hij was eerder burgemeester van Driebergen-Rijsenburg en waarnemend burgemeester van Maarn. De VVD'er Gebben (51) was sinds 2007 burgemeester van Renkum. (ANP)

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ellen
"De andere zaken, zoals het zoenen van een minderjarig tienermeisje is hiermee compleet naar de achtergrond verschoven".



Ten eerste zoende het meisje hem, ten tweede lijkt me dat je wel naar erg strakke toestanden gaat als dit al niet meer mag, het ging immers om een bekende die hem gedag zei. De Nederlandse omgangsvormen schrijven nu eenmaal voor dat er veel gezoend wordt bij aankomst en vertrek. Buitenlanders die geen hand willen geven worden aan de hoogste boom gehangen, burgemeesters die een afscheidskus krijgen ook. Zullen we maar in het WvS opnemen aan welke eisen begroetingen moeten voldoen? Dan weet je tenminste waar je aan toe bent.



Iets meer menselijkheid maakt het een stuk gezelliger allemaal.
Gerben
Kortom, Gebben voelt zich gedwongen op te stappen omdat hij zich vergist had in het piketrooster. Zelfs het kleinste foutje wordt al keihard afgestraft.

Wat een eng bestuurlijk land is dit!
August Biels / gewezen ambtenaar
Allereerst: het was geen simpele vergissing. De roosterwijziging was al weken bekend bij de burgemeester, en bij de wethouders. Het had te maken met een al maanden slepende langdurige ziekte van een collega-wethouder. Het is niet netjes de zaak te bagatelliseren door van deze blunder een klein vergissinkje te willen maken.



En in dat licht is dit een verwerpelijk ambtsverzuim van deze burgemeester. Die er overigens ook nog een tijdje vrolijk omheengedraaid heeft, en het allemaal liet neerkomen op een eenvoudige menselijke vergissing. De andere zaken, zoals het zoenen van een minderjarig tienermeisje is hiermee compleet naar de achtergrond verschoven.



Het was allang tijd dat deze man opstapte. Een eenvoudige ambtenaar met piketdienst die tijdens zo'n dienst straalbezopen door de politie naar huis moet worden geholpen had allang een staande voetje gehad, had z'n recht op een ww-uitkering verloren om van verdere maatregelen nog maar te zwijgen.



Dit crapuul weet alles tot een minimum te beperken, sleept er een wachtgeld uit, en eindigt straks waarschijnlijk ergens als nood-burgemeester of als voorzitter van de één of andere commissie, werkgroep of wat dies meer zij.



De zoveelste keer overigens waar Cornielje een partijgenoot de hand boven het hoofd houdt. Wat is dit voor een bananenrepubliek?
Koos
Gek, als het VVDers betreft, wordt er keiharde sanctie gevraagd. Maar misstappen van PvdAers worden door de vingers gezien.

Jan Pronk is als Minister meermalen ladderzat in zijn auto achter het stuur aangetroffen. Hij kon gewoon aanblijven van kabinet en Kamer.

Guusje ter Horst werd als burgemeester van Nijmegen behoorlijk teut door een agent aangehouden. Met machtsvertoon regelde ze dat hij geen proces-verbaal uitschreef. En de gemeenteraad vond het allemaal best.
Jeroen
''Verwerpelijk ambtsverzuim''. Man waar hebben we het over. We doen alsof onze ambtenaren en politici heiligen moeten zijn, maar we zijn dat zelf niet en hebben allen ook niet de illusie dat zij dat wel zijn. Streven naar een Peter Pan utopie.

Laat die man toch ook een keer.
Arjan van Faassen / Communicatieadviseur
Hein Bloemen was tot aan zijn pensioenering burgemeester van de Gelderse gemeente Berkelland.
Advertentie