Advertentie

Burgemeester sms’t raadslid: hier ga je spijt van krijgen

Spijt van hun volhardende opstelling in de seksrel in het Wassenaarse gemeentehuis. Fractievoorzitter Henk de Vries (WWW) las dit in een sms’je van burgemeester Jan Hoekema, zo bevestigt hij aan Binnenlands Bestuur.

07 maart 2012

Wassenaarse raadsleden zouden “grote spijt gaan krijgen” van hun volhardende opstelling in de seksrel in het gemeentehuis. Fractievoorzitter Henk de Vries (WWW) las dit in een sms’je van burgemeester Jan Hoekema, zo bevestigt hij aan Binnenlands Bestuur.

De Vries kreeg, naar eigen zeggen, het volgende sms’je, vermoedelijk als reactie op het verzoek om meer bedenktijd in de kwestie:

‘Henk, dat is onaanvaardbaar lang. Paulides is met een lastercampagne begonnen o.m. richting volkskrant over o.m. de lengte van het lid van wethouder de greef. Wil je werkelijk als serieuze partij daarmee geassocieerd ? Ik geef je tot 15 uur uiterlijk om het eens te worden over onderzoek en wat alsdan met vragen te doen jh’

En even later:

‘Henk het is 15 uur. Je hebt je kans gehad en hem niet benut. We gaan nu het eerste scenario volgen dus rechtszaak tegen jou en paulides. Jullie zullen daar grote spijt van krijgen. Aan mij heeft het niet gelegen. Besef welke schade je aanricht’

Raadslid Ben Paulides is in 2011 afgescheiden van de VVD-fractie en zit nu als eenmansfractie in de raad als Democratische Liberalen Wassenaar.

Hoekema wil geen commentaar geven op de sms’en. ‘Ik heb geen behoefte om mijn sms-verkeer te openbaren. Dat doe ik liever aan het onderzoeksinstituut. Ik heb zelf niet de gewoonte om mailtjes of sms’jes met de pers te delen.’

Reacties: 24

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Merel Kleinen
VVD-er wordt beschuldigd en een andere VVD-er gaat er onderzoek naar doen????? Eenhoorn IS ZLEFS LID VAN DE VVD WASSENAAR!!!! En dan gaat hij zijn eigen mattie onderzoeken?????



BEN IK DE ENIGE DIE DIT VOLSTREKT BELACHELIJK VINDT?????
Zoë / Onderzoekster
Lieve lieve Burgers van Nederland;



Geloof mij dat er meer van dit soort "Burger"meesters zijn die geen tegenspraak dulden, en machtmisbruik toepassen. Alleen zijn er maar weinig mensen die hier iets tegen kunnen doen. Heb al een idee gehad om juist hiervoor een meldpunt te gaan starten: Meldt elk misbruik van Burgermeester en Wethouders........



Het is een zeer groot gezwel wat weggesneden moet worden.



Iemand een idee? of blijven we geloven in de Bubble of eerlijkheid ......



Barney m
Kritikus / Geen Hagenees
Wat een gedoe toch weer in Wassenaar. Moet de CdK weer nodig ingrijpen.

Ja zeg, zo kan Jan Franssen zelfs de helft van zijn bijbanen niet eens fatsoenlijk invullen.
criticus
"een lastercampagne begonnen o.m. richting volkskrant over o.m. de lengte van het lid van wethouder de greef"

Dus als ik het goed begrijp mag dhr Eenhoorn met een lineaaltje aan de slag. Immers Meten is Weten!
Linda Driessen
Kunnen we het met z'n allen tenminste eens zijn dat deze brugemeester WEG moet?????

Jan Hoekema is een regentesk. Een manipulator. Een bruut. Dreigen en chanteren en dan straks een lintje willen van de Koningin zeker voor goed gedrag! WEG MET DEZE BURGEMEESTER! HIJ HEEFT HET VOLLEDIG UIT DE HAND LATEN LOPEN!!!!
een regioburger / consultant
Lieve lieve @Barney, weinigen kunnen hier iets tegen doen ja, want je moet bepaald de kennis en/of de middelen hebben.

Maar her en der in ons land wordt toch gestreden tegen menigeen van die "burger"meesters van jou. Soms zelfs tegen een heel nest ervan, zo nodig tot aan de rechter toe, om te proberen zo'n "groot gezwel" weg te snijden, zelfs in gevallen waar een zgn. onafhankelijk en onpartijdig extern adviesbureau niet de vinger op heeft willen/durven leggen.

Degene die zo'n strijd wint - na een lange adem - mag in principe figuurlijk of virtueel het pek en veren voor de dag halen om een afschrikwekkend voorbeeld neer te zetten voor alle regenten die zich zelfs in de 21 eeuw nog schuldig maken aan democratisch machtsmisbruik, bedrog, of leugens tegen de burger, om voor zichzelf maar de schijn van een eerlijke en goed bestuurder hoog te houden, meestal nog op kosten van die burger ook.

Meer kan ik er niet over vermelden man, maar er is volgens mij absoluut nog hoop voor lotgenoten en critici die wanhopen.
Mr R.M. Dalmijn
Vrienden,

Af en toe is een glimlach voldoende, en om de heer Barth nu onmiddellijk een bruut te noemen is ook weer zo wat. Was de fameuze Aptroot ook niet ooit lid van deze Raad?
H. Hollander / nvt
Tegenwoordig wordt elke scheet al opgeblazen als bedreiging. Ga eens wat nuttig doen mensen!
gerard / vertrouwensman
de rechtse aapjes uit Wassenaar zetten zich mooi voor LUL!
Joop / burger Wassenaar
Hier is maar 1 oplossing. College inclusief Burgemeester moet aftreden. Ze kunnen niet op deze manier nog 2 jaar doormodderen.
een regioburger / consultant
Wat een heellijke sekslel! Hoop dat die lale wethoudel met zijn lange lid snel in z'n klaag geglepen wordt...niet sambalb(l)ij!
Jan / adviseur
Wat een gezwam over de burgemeester. Het gaat over 2 stoere raadsleden die wat dronkenmansgebral naar buiten hebben gebracht. Als DAT waar is, heeft de wethouder een probleeem. Deze burgemeester probeert snel zaken op te lossen. Maar (kennelijk) de oppositie ruikt bloed. En dan is in het algemeen (lekken naar) de pers een strategie die dit soort losers gebruiken. Bij gebrek aan echte argumenten.
Linda Driessen
Het had de burgemeester Jan Hoekema gesierd als hij, nadat het VOLLEDIG uit de hand was gelopen, zijn conclusies had getrokken en was opgestapt! Nu blijft er maar vuiligheid naar buiten komen en is het einde hiervan nog lang niet in zicht!



En die wethouder, die dronkenmanspraat heeft gebezigd: wees een VENT en zeg SORRY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Heel even aandacht / Bezorgde burger
HEEL EVEN HOOR:



ALS HIER MAAR EEN KERN VAN WAARHEID IN ZIT DAT HOEKEMA RAADSLEDEN DREIGENDE SMSJES STUURT, VIND IK DAT HIJ PER DIRECT MOET OPSTAPPEN!
Frank / opperadviseur
Laten we wel wezen. Degene die dit hebben veroorzaakt moeten hun biezen pakken. Hebben zij niet een "voorbeeldfunctie" Geen wonder dat de bevolking het vertrouwen in de politiek verliest.
Andre de la Porte / Voorbeeldfunctie
Ambtenaar: je hebt helemaal gelijk! Degene die dit hebben veroorzaakt (wethouders EN burgemeester!!!) moeten wegwezen! Als je het zo uit de hand laat lopen dan moet je gewoon je verantwoordelijkheden nemen!
P.R. van Selm
Dit SMS je laat weer eens haarfijn zien hoe onze bestuurders met elkaar omgaan. Jongeren worden opgepakt door de politie als ze op internet zulke dreigende taal uitkramen maar onze burgemeester denkt dit gewoon straffeloos te kunnen doen. Wie eens een kijkje neemt in de Wassenaarse politiek valt van de ene verbazing in de andere. Tot op heden bleef dit voor de gewone burger allemaal verborgen maar dankzij een paar moedige politici is het openbaar geworden en kan er hopelijk snel een einde aan komen.
Harry / beleidsadviseur overheidsfinancien
Rond uit schandalig hoe er hier geklungeld wordt met publieks geld.

Je kunt natuurlijk van een d'66 niets anders verwachten tegenwoordig.

Hannes Haganum / kritisch lezer
We hebben het toch over het college in Wassenaar en niet over een paar pubers met adhd ?

M.i. was het wel krachtiger geweest als burgemeester Jan Hoekema alle raadsleden even persoonlijk gebeld had en ze zo een ultimatum had gesteld ipv via een sms-bericht. En wethouder De Greef zou de consequenties moeten trekken.
Ruud Mank / Beleidsmedewerker
Wanneer verschijnt Reinoud Oerlemans soapserie 'De Seksrel' op TV.

Script en acteurs liggen voor het opgrijpen.
Anno Zijlstra / ondernemer /fabrikant
soap, beschamend voor aanzien politiek, dit zal de laatste rel niet zijn in 'de politiek' lokaal en nationaal
hans wieser / senior project/programmamanager
Deze zichzelf burgemeester noemende man rest maar 1 ding te doen vandaag: ontslag indienen bij de CdK wegens het misbruiken van zijn positie. Alle gezag en ontzag heeft Hoekema verspeelt. Dit kan toch niet!!!!!
Jan
De CdK moet ingrijpen en hier een regeringscommissaria aanstellen. Deze gemeente wordt onbestuurbaar.
Linda Driessen
Deze "burgemeester" moet echt ZO SNEL MOGELIJK weg! Wat een dictator is dat!!!!!!! Geen fatsoen en dan mensen bedreigen??? Schandelijk. Integriteitsonderzoek ook voor hem zou ik zeggen!
Advertentie