Advertentie

Burgemeester Schiermonnikoog vertrekt

Burgemeester Sjon Stellinga van Schiermonnikoog is met onmiddellijke ingang opgestapt. Dat maakte de provincie Friesland bekend.

07 augustus 2015

Burgemeester Sjon Stellinga van Schiermonnikoog is met onmiddellijke ingang opgestapt. Dat maakte de provincie Friesland bekend.

Privésituatie
De 57-jarige bestuurder heeft de gemeenteraad en Commissaris van de Koning John Jorritsma geïnformeerd over zijn vertrek. 'In de relationele sfeer in Stellinga’s privésituatie heeft zich een aantal veranderingen voorgedaan', meldde de provincie donderdag in een verklaring. 'Die vragen nu al zijn tijd en aandacht.' Volgens De Telegraaf zou Stellinga zijn opgestapt omdat hij een relatie heeft gekregen met een beleidsmedewerker.

Geen details 

Jorritsma laat weten achter het besluit van de burgemeester te staan. 'Zonder verder op details in te gaan, vind ik het een moedige en begrijpelijke stap van de heer Stellinga. Ik wens hem en zijn dierbaren voor de komende periode rust en sterkte toe', aldus de Commissaris van de Koning. Volgens de provincie wordt binnenkort gesproken over de benoeming van een waarnemend burgemeester. (ANP)


Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Satire / modus off
Schier telt nog geen duizend inwoners. En toch een full-time burgemeester ? Die man verveelde zich natuurlijk te pletter op dat eiland, waar ook nog eens geen moer te beleven valt. Gaat voor de spanning maar eens vozen met een ambtenaar. Ja, dat blijft natuurlijk niet verborgen in deze besloten gemeenschap, waar iedereen elkaar kent. En dus mag Sjonnie wieberen.

Komt vast een vrouwelijke waarnemer terug. Want ook op de andere Waddeneilanden lukt het de mannelijke burgervaders maar bar slecht om hun gevoelens onder controle te houden.
ervaringmee / ervaringsdeskundige
Schering en inslag.... haalt vaak het nieuws niet eens. In 2003/2004 is zoiets voorgevallen in 1 van de gemeente die nu onder Stichtse Vecht vallen. Medewerker die dit aankaartte is ontslagen, de beleidsmedewerker integrale veiligheid heeft haar carrière en de burgemeester heeft een mooie directeursfunctie bij een ideële organisatie. Probleem opgelost. Tip voor jonge beleidsmedewerkers: aanpappen met de burgemeester is goed voor je carrière.
Henk Donkers / medewerker
Kunnen we niet eens van volstrekt nietszeggende foto'tjes afkomen. Kennelijk moet er altijd een plaatje bij voor de analfabeten. Hebben die ook wat te kijken. Het plaatje slaat werkelijk nergens op. Een vuurtoren (zal wel op een eiland slaan) en een meneer zonder hoofd. (zal wel niet de burgemeester zijn maar een "ingeshopte" foto van een kostuummodel uit de wehkamp).

Voor mij hoeven die opvulplaatjes niet. Liever een foto die wel over het onderwerp gaat of gewoon weglaten.
hans wieser / senior project/programmamanager
Lekker belangrijk bericht in deze komkommertijd. Kunnen weer van die interessante reakties worden geplaatst. BB hebben jullie echt niets beters te melden, dat WEL met binnenlands bestuur te maken heeft? Laat deze info maar aan de telegraaf over!!
Jan
En gezien zijn leeftijd gewoon wachtgeld tot aan zijn pensioen mogen we aannemen.
Hannes Haganum / kritisch lezer
Och ja, hormonen laten zich niet altijd managen, maar Second Love op kosten van de belastingbetaler vind ik wel over de top. Een wachtgeldregeling is niet bedoeld voor bronsige 50 Plussers.
Freek van Oosten
2 jaar na de huisartsenrel was Schiermonnikoog wel weer toe aan een nieuwe soap. Gelukkig neemt de burgemeester in deze zijn verantwoordelijkheid door zelf het onderwerp (meewerkend en lijdend) aan te dragen.



En meneer Henk Donkers: Dit is echt wel een foto van de burgemeester met het eilandje. Alleen geen idee waarom de redactie zowel de vuurtoren als de heer Stellinga heeft 'onthoofd'. Dit soort grafische IS-praktijken zijn bepaald niet smaakvol te noemen.
Gerard / projectleider
Wat betreft de foto, kijk even naar het gerelateerde huisartsenartikel van 26-09-2013 Hier is wel de hele foto te "bewonderen"!

https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-orga …
Binnenlands Bestuur / Sitebeheerder
Door een technisch probleem was maar een deel van de foto zichtbaar. Excuses hiervoor, het is nu opgelost.
Advertentie