Advertentie

Burgemeester opgelucht na aanhouding verdachte

Pieter Smit van Oldambt, waar Winschoten onder valt, is opgelucht dat dit weekend een verdachte van brandstichting op heterdaad werd betrapt en aangehouden

07 oktober 2012

Burgemeester Pieter Smit van Oldambt, waar Winschoten onder valt, is opgelucht dat er een verdachte is opgepakt die wellicht iets te maken heeft met de brandstichtingen in Winschoten. Hij zegt blij te zijn dat al het recherchewerk blijkbaar niet voor niets is geweest. ,,Mijn complimenten aan iedereen die aan de zaak heeft gewerkt."

Noodverordening blijft van kracht Zondagmorgen was Smit bij een sportevenement en toen hij daar zei dat er iemand was opgepakt, ging het publiek spontaan klappen. Smit zei verder dat alle maatregelen, onder meer een noodverordening, gewoon nog van kracht blijven.
Op heterdaad betrapt

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Blijham een 25-jarige inwoner van Winschoten aangehouden. De verdachte werd betrapt toen hij probeerde brand te stichten bij een clubgebouw aan de Verschedijk in Blijham. Met de aanhouding denkt de politie een verdachte te hebben aangehouden van de brandstichtingen in Winschoten van de afgelopen tijd.

Meerdere keren melder

De politie gaat de komende dagen verder onderzoeken wat de man te maken heeft met de branden in Winschoten. Wel is al duidelijk dat hij enkele keren melder is geweest van branden in zijn woonplaats. Daardoor was hij al bekend bij de rechercheurs die de branden onderzochten. De politie heeft kleding van de man in beslag genomen.

Sloop leegstaande panden

In Winschoten was de laatste tijd grote onrust ontstaan na een reeks brandstichtingen in het centrum van de stad. In het centrum was sinds dinsdagavond een noodverordening ingesteld. In de binnenstad was donderdag versneld begonnen met de sloop van vijf leegstaande panden. De gemeente kwam tot dit besluit nadat er in het centrum in korte 19 keer brand was gesticht, vaak in panden die leeg stonden.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie