Advertentie

Burgemeester op postzegel

Dat moet een droomstart worden voor de nieuwe burgemeester van Borger-Odoorn Marco Out. Fijn natuurlijk als de gemeenteraad van de Drentse gemeente je unaniem voordraagt als opvolger van Tryntsje Slagman-Bootsma, maar verrukkelijk moet het zijn om een eigen zelfklevende postzegel te krijgen. En dat terwijl je nog niet eens iets hebt gepresteerd!

21 februari 2008

Het idee om vijfduizend postzegels met het hoofd van Out erop te laten drukken door TNT Post, komt van PvdA-raadslid en postzegelverzamelaar Peter Zwiers. Het jonge raadslid (25), gevraagd om een toelichting op zijn originele idee: ‘Ik heb marketing gestudeerd en ben altijd bezig met de vraag: hoe profileren wij ons als partij én als gemeente. Deze postzegel leek mij een leuke manier om de nieuwe burgemeester te presenteren. Het is nog nooit eerder in Nederland gedaan. Die primeur hebben wij toch maar mooi in Borger-Odoorn.’

 

De reacties van de andere fracties in de gemeenteraad waren positief. Zoveel hoeft het ook niet te kosten. Gewoon vijfduizend keer 44 cent, plus eenmalig de productiekosten van 350 euro. De gemeentepost tot twintig gram kan keurig worden gefrankeerd met het hoofd van de burgemeester.

 

‘Ik heb de nieuwe burgemeester natuurlijk om toestemming gevraagd voor deze actie en hij vond het wel een leuk idee’, zegt Zwiers. ‘Hij voelt zich niet de koning maar vindt het een ludieke ondersteuning bij zijn kennismaking met de gemeente.’

 

Marco Out, nu nog vicevoorzitter van de VVD-fractie in de Provinciale Staten van Groningen, begint in april in Borger-Odoorn. De gemeente telt in totaal 25 dorpen variërend van veertig tot vijfduizend inwoners.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie