Advertentie

Burgemeester Naterop van Veen bedreigd

Op de redactie van Omroep Brabant is een anonieme brief binnengekomen met daarin bedreigingen aan het adres van burgemeester Naterop van Aalburg.

06 januari 2014

Bij Omroep Brabant is een anonieme dreigbrief binnengekomen die gericht is aan burgemeester Fons Naterop van Aalburg, waar ook het dorp Veen onder valt. 

In de brief waarschuwt de schrijver dat Naterop alvast uit moet kijken naar een andere gemeente omdat hij het in Veen "niet lang meer zal maken". Ook stelt de anonieme schrijver: "Wees op uw hoede, want een gewaarschuwd mens..".
 

Aanleiding voor de brief is de arrestatie van 101 jongeren in Veen, op 30 december. De jongeren werden aangehouden omdat ze politie- en brandweermensen belaagden nadat ze een auto in brand hadden gestoken. Ze werden enkele dagen vastgehouden, afgelopen zaterdag kwamen de laatste acht vrij.
 

De briefschrijver is boos omdat de burgemeester het politie-optreden heeft verdedigd. Ook zou hij hebben ontkend dat er bij de arrestatie geweld is gebruikt en dat de jongeren slecht behandeld zijn na hun aanhouding. De brief zou ook bij de gemeente zijn bezorgd, maar burgemeester Naterop wil geen commentaar geven.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

I. Corbière / publicist
Rare contradictie: een (anonieme) bedreiging - een onweerlegbaar strafbaar feit - inzake kritiek op grootte van de politie-inzet in relatie tot vervolging van al of niet strafbare feiten. Ingewikkelde manier om burgemeester Naterop steun te betuigen. Beter BB gaan lezen?
Stark
Deze burgemeester zit fout. En dat weet hij zelf ook. De dreigbrief is qua inhoud een lachertje. Dat deze nu toch zo prominent openbaar wordt gemaakt (zeer ongebruikelijk) wekt de indruk dat Naterop zichzelf in een slachtofferrol wil plaatsen.
Advertentie