Advertentie

Burgemeester krijgt handtekeningen tegen Sytze van der V.

Een groepje mensen die zondag protesteren bij de flat van Sytze van der V. in Amersfoort heeft burgemeester Lucas Bolsius een stapel handtekeningen overhandigd van burgers die willen dat Van der V. verhuist. Bolsius was zondagmiddag naar het seniorencomplex gekomen om in gesprek te gaan met de demonstranten. Dat waren er zondagmiddag ruim 100.

22 juni 2014
Stevig signaal
De burgemeester sprak bij het ontvangen van de handtekeningen van een ,,stevig signaal'' en een ,,onderstreping van de conclusie die de gemeente zelf ook al had getrokken'', namelijk dat Van der V. niet op de goede plek woont.

Niet voor eigen rechter

Ook zei Bolsius dat mensen niet voor eigen rechter moeten gaan spelen. Hij zei dat in reactie op de harde woorden die vanuit de groep demonstranten klonken. Bolsius wilde niets zeggen over eventuele maatregelen van de gemeente die de veiligheid van Van der V. moeten garanderen.

Boven kinderdagverblijf

De burgemeester zei door te zullen gaan met zijn pogingen Van der V. ervan te overtuigen dat hij moet verhuizen. De veroordeelde pedoseksueel woont nu boven een kinderdagverblijf. ,,Hij hoeft de stad niet uit, maar er zijn plekken die geschikter zijn dan deze'', zei hij.

Gaat niet weg

Sytze van der V. reageerde zondag luchtig op de drukte voor zijn huis. ,,Demonstreren is zinloos. Het heeft geen enkel effect. Ik kan en ga hier niet weg. Het is niet mijn probleem.'' Hij denkt dat de rust snel terugkeert. ,,Ik verwacht dat het leven snel gewoon verdergaat.''

Bodemprocedure

Met de burgemeester wil Van der V. niet meer praten, zo zei hij. Hij heeft met zijn advocaat overleg gehad. Ze willen een bodemprocedure beginnen om vast te stellen dat de burgemeester onrechtmatig heeft gehandeld door zijn verblijfplaats te onthullen. Ze willen daarna een schadevergoeding claimen, kondigde hij aan.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie