of 59232 LinkedIn

Burgemeester Jan Broertjes van Midden-Drenthe vertrekt

Burgemeester Jan Broertjes van Midden-Drenthe stapt op. Hij zit wel zijn ambtstermijn nog uit.
1 reactie

Burgemeester Jan Broertjes (61) van Midden-Drenthe stapt per direct op. De Drentse commissaris van de Koning Jacques Tichelaar meldde vrijdag dat Broertjes met verlof gaat en niet terugkeert.

Bijstandsbeleid
Broertjes (VVD) kondigde donderdagavond tijdens een raadsvergadering zijn vertrek aan, nadat hij onder vuur was komen te liggen over het functioneren van de sociale dienst. Hij concludeerde dat er te weinig vertrouwen is om verder te gaan, hoewel hij kort geleden nog wel was voorgedragen voor een nieuwe ambtsperiode van zes jaar. Hij zou nog tot begin januari aanblijven, maar staakt nu toch zijn werkzaamheden ,,vanwege de onwerkbare situatie''.

Ton Baas

De voormalige Friese gedeputeerde Ton Baas (68) volgt hem tijdelijk op. Baas (ook VVD) krijgt maandag op zijn eerste werkdag direct een stevige klus. Dan is er een extra raadsvergadering over de komst van 1400 asielzoekers naar een vakantiepark bij het dorpje Oranje, dat nog geen 200 mensen telt. Inwoners en ook politieke partijen vinden het aantal asielzoekers veel te veel. De gemeente Midden-Drenthe telt ruim 33.000 inwoners en bestaat uit de kernen Beilen, Westerbork en Smilde. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans (afdelingsmanager) op
Inspirerende man, deze burgemeester. Zit de ambtstermijn uit en valt daarna in het riante vangnet APPA genaamd.