Advertentie

Burgemeester Gouda dient ontslag in

De Goudse burgemeester Wim Cornelis treedt per 1 juli 2012 af. Deze week heeft hij officieel zijn ontslag ingediend bij de commissaris van de Koningin. Cornelis gaat met vervroegd pensioen. Dat meldt RTV West.

04 november 2011

De Goudse burgemeester Wim Cornelis treedt per 1 juli 2012 af. Deze week heeft hij officieel zijn ontslag ingediend bij de commissaris van de Koningin. Cornelis gaat met vervroegd pensioen. Dat meldt Omroep West.

Opspraak
De burgemeester raakte de afgelopen maanden in opspraak door mogelijke onrechtmatigheden bij de bouw van een huis in Ghana en de dienstreizen naar dat land. Commissaris van de Koningin Jan Fransen gaat binnenkort kijken naar de mogelijke opvolging, aldus Omroep West.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

piet brontsema / org adviseur
jammer dar=t wim nu hij onterecht in opspraak is gekomen nu ontslag , want oorzaak en gevolg zal niet bestaan , daarvoor is de man te integer.
Paul / projectleider
Ach, hij had al lang aangekondigd met pensioen te gaan halverwege 2012 ivm pensioengerechtigde leeftijd. Het is een non nieuwsfeit...
Hannes Haganum / kritisch lezer
Volgens de vele berichten in de media vond burgemeester Cornelis het veel interessanter om op kosten van de belastingbetaler naar Afrika te reizen, dan de structurele criminaliteitsproblemen veroorzaakt door Noordafrikanen in Gouda zelf op te lossen. Op fundamentele klachten van bewoners reageerde hij hautain. Ik wens Gouda in ieder geva; een krachtdadiger en meer betrokken burgemeester toe.
Jan
Gelukkig gaat hij op eigen kosten met vervroegd pensioen in plaats van wachtgeld te trekken zoals zo vaak gebeurt.
Advertentie