Advertentie

Burgemeester geeft raadsleden kaartopdracht

Burgemeester Arno Brok van Dordrecht wil dat Dordtenaren meer uitdragen hoe mooi hun stad is. Hij deelde daarom ansichtkaarten uit aan de gemeenteraad om te versturen naar buitenstaanders.

10 januari 2013

Alle burgemeesters zijn natuurlijk trots op hun gemeente en vinden het de mooiste plek op aarde. Burgemeester Brok van Dordrecht is daar niet anders in, maar zijn Dordtenaren mogen dat van hem wel iets meer van de daken schreeuwen. Hij gaf tijdens zijn Nieuwjaarspeech opdracht aan alle raadsleden een ansichtkaart te sturen naar iemand van buiten de stad. Vervolgens moet diegene worden uitgenodigd voor een rondleiding in Dordt. Om zijn actie kracht bij te zetten deelde hij ook maar meteen de kaarten uit.

Meer kapsones
Dordtenaren zijn blij met hun stad, maar mogen dat best wat meer uitdragen, zegt de woordvoerster van burgemeester Arno Brok. ‘Het is hier een calvinistisch gebied. De hardwerkende inwoners zijn, net als Rotterdammers, trots maar ook kritisch. Vooral naar zichzelf. Zoals oud-burgemeester Jan Noorland jaren geleden al zei, we moeten wat meer kapsones krijgen.’
 
Geïnspireerd door schrijver Proust 

Het onvervalste stukje citymarketing van de burgervader was geïnspireerd op niemand minder dan de Franse schrijver Marcel Proust. ‘Het verhaal gaat dat deze schrijver uit Parijs eens op vakantie was in Dordrecht en een kaart naar huis stuurde om te vertellen hoe mooi het hier was, ‘ vertelt de woordvoerster.

Investeringen in cultuur
‘Met Dordrecht gaat het voor een 100.000+-gemeente financieel erg goed. Er wordt er hier nog volop geïnvesteerd in kunst en cultuur. We krijgen twee nieuwe bioscopen, een nieuw theater. Dat mag best uitgedragen worden.’ De kaartenactie is goed gevallen bij de volksvertegenwoordigers, zegt de gemeente. De lokale televisie gaat alle uitnodigingen volgen, raadsleden gaan hun belevenissen melden via social media. 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie