Advertentie

Burgemeester Eijsden geeft college Schinnen aan

CDA-Burgemeester Manon Pelzer van Eijsden heeft aangifte gedaan wegens smaad, laster en belediging van openbaar gezag tegen het college van burgemeester en wethouders van de Limburgse gemeente Schinnen.

14 mei 2009

Beschadigd
Volgens Pelzer heeft de Schinnense wethouder Harry Driessen haar goede naam en integriteit in de Limburgse kranten beschadigd. Omdat een wethouder namens het college spreekt, stelt Pelzer, is de aangifte tegen het voltallige college gericht.

 

Failliet
Pelzer was tot medio 2006 - voordat zij burgemeester werd - bestuurder van Uitbreidingsplan Hommert BV, dat een nieuwe woonwijk in Schinnen uitvoerde. Volgens Driessen is daarbij geen bankgarantie gevraagd. Dit jaar ging de projectontwikelaar failliet die in 2006 het werk van Pelzers oude bedrijf overnam, waardoor Schinnen met een strop van bijna een half miljoen euro zegt te blijven zitten.

 

Bankgarantie
Pelzer is als privé-persoon en als burgemeester beschadigd door de uitspraken van Driessen, zegt haar voormalig zakenpartner Leo Pelsers. Hij treedt op als haar woordvoerder nu Pelzer op vakantie is. ‘Het college heeft inderdaad geen bankgarantie gevraagd, maar de projectontwikkelaars hebben die garantie uit eiger beweging toch vastgelegd in het contract. De garantie is in december 2006 door Fortis afgegeven.’

 

Zitten slapen
‘Bij de gemeente hebben ze zitten slapen. Ze hadden de bankgarantie moeten inroepen op het moment dat ze zagen dat de andere partij niet aan zijn verplichting kon voldoen.’ De provincie heeftvolgens Pelsers de bankgarantie van 179.000 euro uiteindelijk geïnd.

 

Netjes geregeld
Pelzer en Pelsers hebben het hele dossier over de zaak opgestuurd naar het openbaar ministerie en naar de Limburgse Commissaris van de Koningin Léon Frissen. Zij kunnen zelf beoordelen, zegt Pelsers, dat gedurende hun bestuurlijke betrokkenheid bij Uitbreidingsplan Hommert in juli 2006 ‘alles netjes geregeld was’.

 

Curator
Een curator doet ondertussen onderzoek naar de oorzaak van het plotselinge faillissement van de projectontwikkelaar begin dit jaar. Ook de rol van Pelzer als bestuurder wordt onderzocht.

 

Commentaar
Pelzer eist dat de gemeente Schinnen de uitspraken van de wethouder rectificeert. De gemeente Schinnen onthoudt zich van commentaar. Woordvoerder Wilfried Dabekaussen: ‘Wij hebben dit gelezen in de krant, maar van mevrouw Pelzer zelf hebben wij niets gehoord. We geven geen reactie als we niet weten wat er speelt.’

 

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Leo
Reactie op de heer Wilfried Davekaussen.
De aangifte is dacht ik persoonlijk voorgelezen aan de de burgemeester en dan nog niet ontvangen?
U heeft het telefoonnummer van mevrouw Pelzer neem ik aan? De 8 dagen termijn is nog niet voorbij?
W.Wilkens
Nog meer zaken met elkaar doen, zou ik zeggen!
Overigens wat is het bedrag? En dat in de bouw? Ik heb wel andere bedragen gehoord.
Advertentie